Zdieľaj

Timea alkoholismem pokazila život sobě i rodině: Neúnosně pít začala už jako teenagerka!

Timea byla krásná mladá žena, která měla celý život před sebou. Alkoholem ho však nezničila jen sobě, ale i svým nejbližším. Nejvíce ublížila své mámě Katce, která pro dceru uronila potoky slz.

Těžký a bolestivý život mámy Katky z Kežmarku začal, když byla její dcera Timea ještě v teenagerském věku. Už na střední škole totiž začala nekontrolovatelně pít. Pro vážné problémy s alkoholem dokonce ani nedokončila školu. "Učila se za kosmetičku a čtvrtý rok nedokončila. Dříve pila, ale velmi vážně onemocněla. Začali jí opuchat nohy. Tehdy se lekla a přestala pít. Tehdy měla asi 20 let. Dlouho se alkoholu nedotkla," zavzpomínala matka Katka. Později začala pracovat jako chůva a vypadalo to tak, že konečně bude všechno v pořádku. Jenže Timea si našla bohatého partnera a Katka má podezření, že ten vztah nebyl zrovna příkladný. "Myslím, že to nebylo vše v pořádku, protože asi po třech měsících přišla za mnou s tím, že ji zbil. Brala strašně mnoho léků, mnohdy usnula. Nevěděla, kde se nachází. Začala na to pít alkohol. Byla úplně mimo. Ráno o čtvrté chodila po bytě a budila nás. Říkala si o cigarety.. prostě hrozné něco," řekla se slzami v očích. Po jedném z alkoholických excesů skončila na psychiatrii v Levoči. "Tam už má přechodný pobyt," vzdychla si Katka. Ačkoli jí dcera velmi ublížila, stále ji miluje, protože je její dítě. A mateřská láska je bezpodmínečná. "Kolik slz jsem já už uronila kvůli ní a ona nic. Ona tehdy slibuje, že bude dobrá, když je na psychiatrii. Že už to neudělá. Přijde domů, týden, dva je v pořádku a zas. Pomocnou ruku jsem jí mnohokrát dala. Ale teď už jí nevím dát pomocnou ruku," zhodnotila zoufale.

V7N - Katka a Vilo Mama Katka si od dcéry alkoholičky veľa vytrpela. Zdroj: TV JOJ

Timea si uvědomuje, že své matce velmi ublížila a hrozně se za to stydí. "Strašně jsem mé mámě ublížila. Nadávala jsem jí... Já jsem toto nechtěla, ale alkohol byl silnější než já," řekla Vilovi v pořadu V sedmém nebi. Mladá žena přiznala, že u nich doma musela často zasahovat policie a v malém městě, jakým je Kežmarok, se o jejich rodinných problémech tak všeobecně vědělo. "Často jsem spávala na schodech a tak na mě lidé volali policii. Máma mě nechtěla pustit domů. Bála se, co se bude dít," vysvětlila Timea. Máma Katka se nejvíce bojí, že její dcera dopadne tak, jako její otec. Ten se také často a rád díval na dno pohárku. "To je genetika. Její otec zemřel na alkohol. Bojím se, že Timea dopadne stejně jako on," dodala. Pokud chce mladá žena změnit svůj život a konečně se chovat jako příkladná dcera, musí absolvovat protialkoholní léčení na Přední Hoře. Sedmé nebe to pro Timeu udělá, ale jestli to zvládne, je jen a jen na ní. Jak to nakonec dopadne? Podaří se mladé ženě zabojovat se svými démony? A jaké překvapení jsme si pro Katku a její syna připravili?

Sledujte oblíbené V sedmém nebi už v neděli ve 20:20 hodin na JOJ Family!