V7N - Monika
Zdieľaj

Těžký život skvělé mámy Moniky: Špatné dětství, týrání, nemocný synek a finanční nouze!

Monika má 36 let, ale za celý svůj život měla jen málo důvodů na úsměv. Odmalička si prožila hodně zlého, hodně trpěla a hodně strádala. Je ve finanční tísni, pečuje o zdravotně postiženého synka a před návštěvou Sedmého nebe nevěděla, zda znovu neskončí na ulici.

Svobodná maminka Monika měla odjakživa velmi těžký osud. Už v dětství zažila první velkou ránu, když je opustil otec. Časem se jí situace rapidně zhoršovala. "V pěti letech nás opustil otec. Když jsem měla patnáct, opustila nás i máma. Mě i sestru. Odešla kvůli jinému chlapovi. My jsme zůstali bydlet v Banské Bystrici samy a měla se o nás starat babička. Jenže ona moc často za námi nechodila. Takže jsme se staraly kvazi samy o sebe. Pak se vrátila asi po třech letech, kdy jsme dosáhly osmnácti let a vyhodila nás z toho bytu na ulici," řekla se slzami v očích Monika, ze které se na prahu dospělosti stala bezdomovkyně. Jelikož neměla vzor správně fungujícího vztahu mezi rodiči, neplánovaně otěhotněla s ne právě nejvhodnějším partnerem. Měl svou partu kamarádů, s nimiž dost popíjeli. S Monikou si jako pár vůbec nesedli a často se hádali. Mladá žena si nedokázala představit, že by v takových podmínkách přivedla na svět dítě. Proto uvažovala nad interrupcí. "Já jsem nejdříve chtěla jít na potrat, ale pak jsem si řekla, že to vyzkouším. Mnoho lidí, kteří při mně tehdy byli, mi řekli, že to nedám sama bez rodiny. Uvažovala jsem i nad adopcí. Nakonec jsem to ale nedokázala," povzdechla si.

V7N - Monika Monika si v živote naozaj vytrpela veľmi veľa. Zdroj: TV JOJ

Pár hodin po porodu přišla další podpásovka. "Narodil se v 1:16 a o šesté přišla nemocniční sociálka. Že Mathiaska mi musí vzít. Já jsem v té době neměla kam jít bydlet," řekla nešťastně. Aby jí synka nevzali a měla střechu nad hlavou, vrátila se k otci chlapce a pokoušeli znovu žít pohromadě. Do žádného podnájmu ji totiž nechtěli vzít, protože měla dítě. Neměla tak na výběr a musela se k muži vrátit. To však dopadlo katastrofou. Partner ji začal mlátit, oplzle jí nadávat a drsně se s ní hádat. Když to už nezvládla, odešla i s Mathiaskem do Krizového centra. Po čase se dozvěděla, že sociálku na ni zavolala její vlastní matka! Osoba, která ji v patnácti opustila a v osmnácti z ní udělala bezdomovkyni. O milovaného synka se s ní navíc soudila dlouhé čtyři roky. "Já jsem se o syna soudila se svou mámou. Ona byla ta, která na mě poslala sociálku, když se narodil. Nahlásila jim, že jsem bezdomovkyně a řekla, že se nedokážu o něj postarat. Že to nezvládnu a aby byl svěřen jí do péče. Čtyři roky trval soud," vysvětlila s pláčem. Soud nakonec vyhráli, ale její život se i tak nezlepšil.

V7N - Monika a Nasťa Stretnutie so zlatou medailistkou Nasťou Kuzminou bolo pre Moniku a jej synčeka balzamom na dušu. Zdroj: TV JOJ

Mathiasko se totiž narodil s ADHD poruchami chování, s poruchami pozornosti a s poruchami řeči. Musí se proto o něj speciálně starat a speciálně s ním zacházet. Aktuálně bydlí v sociálním bytě, ale v době natáčení Sedmého nebe se jim končila nájemní smlouva a Monika netušila, zda jim ji prodlouží. Hrozilo, že by tak opět skončila bez střechy nad hlavou. Kromě toho má i vážné finanční problémy. Měsíčně vydělává jen 400 eur a po zaplacení všech základních výdajů jí na stravu a živobytí téměř nic nezbývá. Monika je neustále unavená, vystresovaná a nešťastná z toho, že nemá oporu a také z nedostatku peněz. Sedmé nebe proto okamžitě zakročilo a pomohlo jí alespoň trochu usnadnit její těžký život. Nejkouzelnější ale bylo její setkání a vánoční překvapení s její velkým sportovním vzorem - zlatou medailistka Nasťou Kuzmínovovou!

Sledujte oblíbený pořad V sedmém nebi již v neděli ve 20:20 hodin na JOJ Family!