Zdieľaj

Onkopacientka Radka bojuje o život: Bojím se, že mé dcerky zůstanou bez mámy!

Dojímavý příběh Radky a Fera ze Spišské Nové Vsi dokazuje, že láska je silnější než všechny nemoci světa. Mladá žena bojuje se zákeřnou rakovinou slinivky, její rodina se boří s velkými finančními problémy, ale díky vzájemné lásce se jim v tomto těžkém zápase daří držet nad vodou.

Radka, Fero a jejich dvě dcerky Natálka a Kristínka byly do minulého roku šťastnou rodinou, která žila skromný, ale spokojený život. Všechno se to radikálně změnilo, když se mladé ženě objevily silné bolesti zad. Lékaři tvrdili, že to nebude nic vážného, ​​ale bolesti se stále stupňovaly. Po sérii vyšetření přišel zdrcující ortel. "Začalo to zády. Mezi lopatkami mě začalo bolet a po týdnu jak jsem byla na neurologii, mě začalo bolet už i vpředu. Potom po nějakých dvou, třech týdnech přišly výsledky, že je ten nádor zhoubný. Je to rakovina slinivky. Lékař řekl, že mi zbývá měsíc života. Nejvíce dva," zavzpomínala na nejtěžší chvíli v životě. Navzdory špatným prognózám Radka bojuje o svůj život jako lvice. "Vezměte si, že člověku nic nebylo... Když si představím, že dvě malé dívky, které zůstanou bez mámy, je to těžké. A s těmi bolestmi, co jsem si vytrpěla. Děti pláčou při vás: Maminko, co ti je? Vysvětlete 8- letému dítěti, že mám rakovinu a můžu zemřít," povzdechla si V sedmém nebi.

V7N - Radka a dcerky Dcérky a manžel sú pre Radku naozaj všetkým. Zdroj: TV JOJ

Jak to již na Slovensku bývá, ke zdravotním problémům se přidaly i ty finanční. Radkina rodina má měsíční příjem 370 eur a po zaplacení nájmu jim zůstává 20 eur na živobytí. Kdyby jim nepomáhala rodina, nevědí, jak by přežili. "Nevyžili bychom, ale nám strašně mnoho lidí pomohlo. Ať už to byla rodina, moje sestry, bratr nebo Radkina rodina," vysvětlil Fero. Přestože se potýkají s velkými životními zkouškami, pohromadě je drží vzájemná láska. "Muže mám velmi dobrého. Stará se o mě, pomáhá mi velmi," řekla Radka zamilovaně. Jejím velkým snem je vydat se za muže svého života. Svatbu si totiž z finančních důvodů nemohou dovolit. "Toužila jsem po svatbě, ale nedařilo se nám to vybavit. Ale teď jsme si řekli, že když už přišla ta nemoc, že ​​dokud jsem ještě tady, bychom to mohli. Aby měli vzpomínku a abychom byli rodina," zhodnotila. Je tedy jasné, jaký sen se prostřednictvím Sedmého nebe bude v této rodině plnit. "Já ji miluji takovou, jaká je. Je jedno, jestli je nemocná, zda je zdravá. Prostě je to Radka," řekl Fero.

Sledujte oblíbenou relaci V sedmém nebi již v neděli ve 20:20 hodin na JOJ Family!