Zdieľaj

Slováci mají opravdu dobré srdce: Milionová Lívie má již dostatek peněz na svou léčbu!

Slováci opět dokázali, že když jde o dobrou věc, dokážou velmi rychle spojit své síly a ukázat, jaká mocná je láska a dobro. Život těžce nemocné Lívie závisí na nesmírně drahé experimentální léčby, která stojí milion eur. Všichni jsme se však semkli a rozkošné holčičce se už vysněnou částku podařilo vysbírat!

Rozkošná Lívie se narodila se vzácnou a velmi vážnou Canavanovou nemocí. Tato diagnóza je běžně dostupnými léky neléčitelná a smrtelná. Jedinou nadějí je experimentální léčba z Ameriky, která však spolu s hospitalizací v nemocnici stojí milion eur. A to je částka, kterou by si její máma Števka nikdy nemohla dovolit z vlastních prostředků. Proto před měsíci spustila sbírku na svém transparentním účtu. Významným způsobem k uskutečnění Števkinho snu o zdravém dítěti přispěla relace V sedmém nebi. Kromě financí, kterými jsme jí na lék přispěly, se prostřednictvím televizních obrazovek o Lívii dozvědělo celé Česko a Slovensko. A lidé opět ukázaly, že pokud jde o dobrou věc, vědí se semknout.

Na transparentním účtu Milionové Lívie se totiž ke dni 18. listopadu podařilo vysbírat neuvěřitelný milion a padesát tisíc eur! "Když se sen stane skutečností, tak i slova jsou zbytečná... Před pár měsíci bych nevěřila, že napíšu tyto řádky. Cítím se opravdu neskutečně .. Přátelé, tento úsměv na fotce - tento nevinný Livinkin úsměv přesně vystihuje to, jak se nyní cítíme. Jsme ŠŤASTNÉ! A myslím si, že mnozí z Vás to cítíte stejně," napsala nadšeně maminka Lívie k fotce den po odvysílání relace. Radost v této rodině je asi těžko popsatelná a tak i jménem Števky a Lívie děkujeme všechny, kteří se do sbírky zapojili!

Proč je vlastně experimentální léčba tak drahá? Podívejte se na video:

Sledujte pořad V sedmém nebi opět v neděli ve 20:20 na JOJ Family!