Zdieľaj

Týrané sestry dva roky po setkání s rodiči alkoholiky: Změnil se jejich složitý vztah?

Diváci oblíbeného pořadu V sedmém nebi si určitě vzpomínají na příběh sester Natálky a Danielky, kterým jsme plnili sen před dvěma lety. Dívky si v dětství od rodičů alkoholiků vytrpěli hodně zla a to je velmi poznamenalo. Jak se situace za ten čas změnila? Dokázali dívky otci a matce odpustit? Vymanily se jejich rodiče z alkoholového pekla? Čtěte dál!

Danielka a Natálka zažívali v dětství peklo, které je fatálně poznamenalo. Jejich rodiče byli totiž těžcí alkoholici. Od otce nezažili jedno hezké slovo, jen bitvy, křik a bolest. Jeho alkoholické excesy se vyhrotily natolik, že se holčičky báli o svůj život. Pro alkoholismus rodičů dokonce přišli o střechu nad hlavou a ocitli se na ulici. Toulali se, přespávali na lavičce v parku či pod mostem. Když rodičům došly peníze, posílali je prý od lidí žebrat. Co dostali, jim vzali a propili. Naštěstí situaci vzali do svých rukou jejich prarodiče. Po vnučky si osobně přišli a vzali je pod svá křídla. Rodiče Michal a Táňa to však chtěli změnit. Posbírali v sobě odvahu a před dvěma lety přišli do studia Sedmého nebe, aby dcery poprosili o odpuštění. Zatímco starší Natálie rodičům odpustila, mladší Danielka se rodičům nedokázala ani podívat do očí, natož odpustit jim. Byla to totiž právě ona, která si od otce tyrana vytrpěla nejvíce. Byla to ona, která jako malé děvčátko pravidelně dostávala syrové bitvy.

Starší Natálie se po dvou letech opět ocitla V sedmém nebi. Tentokrát však ne jako obdarovaná, ale jako dárkyně. To ona napsala moderátorovi Vilovi o těžce nemocné Livi a její mámince Števke. Ze sympatické tmavovlásky Natálky je dnes dospělá, vyrovnaná a sebevědomá mladá žena, která ví, co od života očekává. A stejně to má v souvislosti s rodiči, kterým už dávno odpustila všechno zlé, co jí provedli. "S rodiči jsem v kontaktu, to mohu říci. Voláme si, ale nesetkáváme se už jen z toho hlediska, že moje sestra to stále nevzala dobře. Já ji do toho nechci tlačit, protože vím, že to pro ni bylo těžké. Já jsem s nimi pravidelně v kontaktu. Alespoň takto se snažím odlehčit situaci doma. Je to jiné, opravdu je to jiné po odvysílání," řekla Natálie.

Zdroj: TV JOJ

Když byly dívky před dvěma lety V sedmém nebi, moderátor Vilo Rozboril jim řekl, že odpuštěním neděláme službu těm, kteří nám ublížili, ale sami sobě. Na vlastní kůži se o pravdivosti této myšlenky přesvědčila i tato mladá a charismatická žena. "Odpustila jsem jim a také sama na sobě vidím, že když jsem se toho zbavila, je mi lépe a snadněji se mi dýchá. Netvrdím, že ta situace je extra dobrá. Nevím, jak jsou na tom rodiče s alkoholem, ale co vím říct je, že se snaží. Snaží se být více příkladnými rodiči jak byly," zhodnotila. Zároveň však dodává, že by nedala ruku do ohně za to, jak jsou na tom v otázce alkoholu. "Tím, že se s nimi nesetkáváme, nevím to z telefonátů posoudit, ale věřím, že ano. Chci tomu věřit, protože mě to drží nad vodou," řekla s úsměvem. Její mladší sestra Danielka rodičům stále neodpustila, ale věří tomu, že jednoho dne to přijde. "S Danielkou je to těžké, ale ona to zvládne. Nikdo z nás ji do toho nemůže tlačit. Rodiče ji trošku tlačí, ale nemohou od ní chtít něco, na co ještě není připravena," dodala Natália.

V7N - Livka a Natálka Z Natálie (vpravo) je dnes krásna a sebavedomá mladá žena, ktorá vie čo od života chce. Teraz jej najviac záleží na tom, aby Lívia vyzbierala peniažky na svoj liek. Zdroj: TV JOJ