Zdieľaj

Velký skutek rodičů dětiček s SMA chytá za srdce: Jejich gesto vám nažene slzy do očí!

Příběh dětiček, které se narodily s vážnou diagnózou SMA, zná snad celé Česko i Slovensko. Jejich zdraví bylo odkázáno na extrémně drahý lék stejně jako nyní to Lívinčino. Protože rodiče těchto dětí vědí, čím prochází její maminka, rozhodli se konat a udělali krásné gesto!

Rozkošná Lívia z vesničky Pichne se narodila se vzácnou a velmi závažným Canavanovým onemocnením. Tato diagnóza má podle lékařů velmi špatné prognózy a dětičky s ní se dožívají maximálně 10 let. Nelze totiž léčit. Jedinou nadějí je drahá experimentální léčba z Ameriky, která však dohromady stojí milion eur. Lívinkina máma Števka proto rozběhla sbírku na transparentním účtu, na který jí posílají penízky dobří lidé. Do akce pomoci se zapojilo i Sedmé nebe a významnou částkou jí pomohlo přiblížit se k jejímu snu o zdravém dítěti.

Před pár měsíci byly ve stejně těžké situaci i rodiče dětiček, které se narodily s diagnózou spinální svalová atrofie. Jelikož si prošly stejně náročnými chvílemi plnými strachu, vědí, co Števka prožívá. Proto se rozhodli, že velkou finanční částkou ze svých transparentních účtů přispějí i oni. "Víme, jaké to je, když vám ubíhají roky života toho dítěte před očima a nevíte mu pomoci. Proto jsme se rozhodli, že ji chceme podpořit. Chceme, aby se to podařilo a aby i jí bylo umožněno mít lepší život. Jelikož my jsme měli štěstí a nějaké penízky nám zůstaly na transparentním účtu, tak jsme se jako rodina rozhodli, že vám na ten lék přispějeme finanční částkou 100 tisíc eur. Tak jako my jsme dostali šanci na lepší život pro Alexeje, tak věříme, že i Lívinka takovou šanci dostane," řekli rodiče Alexeje. K pomoci se připojili i rodiče malé Amélie. "Ty peníze jsme dostali proto, aby pomohli těžce nemocnému dítěti a aby pomohli zachránit život naší dceři. Na ty peníze se skládalo neskutečné množství lidí. To byla taková síla lásky, která vůči nám přišla a nejde ji neposlat dál, když vidím, že ji někdo momentálně potřebuje více než my," shodli se manželé, kteří Livii přispěli částkou 30 tisíc eur.

Jménem Lívinky a její maminky ze srdce děkujeme všem, kteří se do pomoci zapojily!