Zdieľaj

Richardův zdravotní stav se radikálně zlepšil: Výsledky testů má jako zdravé dítě!

Příběh malého bojovníka se spinální svalovou atrofií doslova spojil celé Slovensko a Česko. Dobří lidé pomohli rodičům Ríši na cestě za splněním jejich snu. Tím bylo navrátit zdraví pro jejich milované dítě.

Každý rodič ví, že nejhorší je vidět, jak se jeho dítě trápí nebo, že ho něco bolí. O to horší je to v případě, že to přijde náhle. Ríša byl do čtyř měsíců zcela zdravé dítě a najednou se to všechno sesypalo. Chlapečkovi diagnostikovali spinální svalovou atrofii, přičemž vyhlídky do budoucna nebyly nejlepší. Nadějí byl extrémně drahý lék Zolgensma z Ameriky, který stál až dva miliony eur. Naštěstí, dobří lidé na Slovensku a Česku se spojily a prostřednictvím sbírek a finančních příspěvků se podařilo vysbírat dostatek peněz. Ríšovi lék podali jen před časem v Budapešti, ale podle slov jeho rodičů dělá jejich dítě obrovské pokroky. "Ríša dnes absolvoval další vyšetření v nemocnici. Výsledky jsou lepší než před týdnem, čemuž se moc těšíme. Poslední 2 týdny jsou pro nás krásné. Naplno se věnujeme našemu pokladu a s úžasem sledujeme, jak se jeho život mění k lepšímu. Je úžasné vidět, s jakou radostí zvedá své ručky, chytá a natahuje se po hračkách, vydrží ležet na zádech, aniž by kašlal a chvíli vydrží ve vertikální poloze. Ty jiskřičky v jeho krásných očích jsou k nezaplacení," napsali Ríšovi rodiče na Facebooku.

Nejúžasnější zprávou, ba přímo hotovým zázrakem ale je, že výsledky posledních testů ukázaly, že Richard vykazuje hodnoty jako zdravé dítě. "Co je hlavní a těší nás úplně nejvíc, je jeho dýchání. Výsledky testů dnes ukázaly, že Ríša má okysličení těla a hodnotu všech ostatních plynů v těle jako zdravé dítě. Když nám lékaři dnes oznámili tuto úžasnou zprávu, napadlo nás jen jedno. Díky Bohu, že jsme neposlouchali lékaře, kteří nám říkali, že jediná možnost jak změnit jeho život a zlepšit jeho dýchání je tracheostomie. Pokud bychom se řídili tímto názorem, Ríša by svůj lék nemohl dostat. Tracheostomie je kontraindikace k podání Zolgensma. Už teď víme s jistotou říci, že boj o lék stál za to. Děkujeme, že jste stále s námi a podporujete nás!," těší se rodiče!

Ríšovi i jeho rodičům držíme palce a přejeme hodně sil na jejich cestě za jeho zdravím!