Zdieľaj

Vila Rozborila totálně dojala slova malého Marka: Setkání s tebou je můj splněný sen!

Snad nejkrásnějším pocitem je, pokud dokážeme už jen svou přítomností splnit někoho sen. Na vlastní kůži to zažil i moderátor Vilo Rozboril na natáčení s usměvavým Markem. Kluk z celého srdce toužil se s ním setkat.

Marko má 9 let a narodil se s Aspergerovým syndromem a s autismem. Že bude jiný než ostatní děti, si jeho máma začala všímat už v době, kdy byl ještě velmi malý. "Už kolem roku jsem věděla, že něco není v pořádku, co se týče chování. On se nehrál s normálními hračkami. Stále si bral kabely, ovladače, odpadkový koš. Normálně hračky ho nezajímaly," vysvětlila. Její podezření se po čase potvrdilo. Kromě toho mu diagnostikovali i velmi vzácný Aarskog Scott syndrom, který má jako jediné dítě na Slovensku. Zmíněný syndrom mu zasáhl tvář, takže v budoucnu ho zřejmě čekají plastické operace. Problémem však je, že lékaři se v jeho případě nechtějí do něčeho pouštět. Jsou totiž opatrní, protože se s podobnou diagnózou ještě nesetkali. Navzdory všem patáliím, které jsou s Markovou chorobou spojené, chlapec je integrovaný a chodí do klasické školy.

V7N Vilo a Marko Zdroj: TV JOJ

Má dvě obrovské vášně. Jednou je naše relace V sedmém nebi, kterou odjakživa pravidelně sleduje a skládání lega. Není proto divu, že když moderátor Vilo Rozboril navštívil tuto rodinu, Marko byl štěstím celý bez sebe. "Jsem strašně rád, že si tu. Celý život po tom toužím," řekl moderátorovi spontánně. Vila jeho upřímné slova plné obdivu tak dojala, až se mu natisli slzy do očí. Jelikož sen setkat se s jeho oblíbeným moderátorem se mu již splnil, bylo na řadě splnění druhé největší touhy sympatického kluka. Jelikož z celého srdce miluje lego, je jasné, že toužil navštívit Legoland a bydlet v Lego hotelu. Nuž, a posláním Sedmého nebe je pomáhat, ale také plnit sny.

Sledujte oblíbené V sedmém nebi v našem archivu.