Zdieľaj

Za pár měsíců se jejich život radikálně změnil: Nejprve ochrnula jeho žena, pak i on!

Říká se, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. V případě Slava a jeho rodiny to platí dvojnásob. V průběhu několika měsíců se jejich životy radikálně změnily.

Slavo s manželkou Karolínou vedli normální a obyčejný rodinný život. Pracovali, starali se o syny a o domácnost. Vše se změnilo na podzim 2011. "Manželka měla mozkovou příhodu. To byl takový stav, že v podstatě jsme měsíc nevěděli, zda bude žít," vzdychl Slavo. Jeho žena nakonec přežila, ale skončila upoutána na invalidní vozík. Přišlo jaro 2012 a odešla na rehabilitaci do Kováčové. Pár dní před jejím návratem domů se stalo další neštěstí. Chytrý řezbář a truhlář měl pracovní úraz. "Chodil jsem pílit stromy. V podstatě to byla pro mě běžná práce, nic výjimečného. Chtěl jsem slézt dolů ze stromu a vzal jsem si lano. Ale pravděpodobně z nepozornosti a vyčerpání jsem si nevšiml, že lano bylo napílené. Zavěsil jsem se na to lano a ze sedmi metrů jsem padl na betonové schody na záda," zavzpomínal si na těžké chvíle. Po krutém pádu i on skončil ochrnutý. "Prvních pár měsíců to bylo peklo na zemi," řekl se slzami v očích. Podle jeho slov trvalo hodnou chvíli, než odezněly bolesti, dokud se vyrovnal s tím, že se již nemůže postavit a kým vymyslel, co dál.

V7N Slavo Zdroj: TV JOJ

Ačkoli mu nehoda mnoho vzala, tvrdí, že mu i hodně dala. Přinesla mu řemeslo, které doslova miluje a je pro něj relaxací. Vlastnoručně vyrábí sochy, nábytek a různé užitkové předměty ze dřeva. Jeho sochy jsou po celém Slovensku, přičemž zhruba 20 jich je soustředěno v takzvané dřevěné ZOO v objektu Piešťanského sportovního centra. S prací mu pomáhají i jeho pomocníci, kteří jsou zároveň i jeho dobrými přáteli. I ti mu pomáhají v pozitivním myšlení a dodávají mu radost. Slavo je milovník přírody a přímo miluje túry či stanovačky. Bohužel, protože je ochrnutý, turistika je v jeho případě jen touhou. A, jelikož Sedmé nebe věří, že splnit se dá i nemožné, pomůže mu s naplněním jeho sna.

Sledujte oblíbené V sedmém nebi již v neděli ve 20:20 na JOJ Family!