Zdieľaj

Speciální Sedmé nebe pomůže dětem, které bojují s časem: Zapojit se můžete i vy!

Riško, Alexko, Alexej a Amélie. To jsou čtyři děti, které trpí těžkou, vážnou a život ohrožující diagnózou. Jediným řešením pro tuhle nemocí zkoušené dětičky je podání speciálního přípravku. Jeho ceny se ale pohybují v astronomických výškách. Televize JOJ Family se proto rozhodla zasáhnout a spustila možnost obrovské pomoci prostřednictvím speciálního vydání relace V sedmém nebi.

Zdraví je tím nejcennějším, co máme a v ideálním světě by mělo být samozřejmostí. Zejména u dětí, které by nikdy neměly zažít bolesti, pobyt v nemocnici či trápení s vyšetřeními. Ne každý má ale štěstí na pevné zdraví. Své o tom vědí i rodiče čtyř vážně nemocných dětí, které již několik měsíců bojují o svůj život. Riško, Alexko, Alexej a Amélie trpí diagnózou SMA, tedy, spinální muskulaturní atrofií typu 1. Jedinou nadějí na uzdravení je speciální lék Zolgensma. Cena léku je ale astronomických 2.1 milionu amerických dolarů, což v přepočtu činí asi 484 260 306 českých korun. Rodiče těchto dětí si z vlastních financí lék nedokáží zaplatit. Komplikací je také fakt, že tyto děti doslova bojují s časem, protože lék musí být podán do druhého roku života.

Vzhledem k naléhavosti situace se televize JOJ Family rozhodla spustit možnost obrovské pomoci prostřednictvím oblíbeného pořadu V sedmém nebi. V úterý 25. února spustila velkou sbírku, která bude probíhat prostřednictvím dárcovských esemesek. Pomoci a přispět těžce nemocným dětem může každý zasláním esemesky s textem DMS SMA na číslo 877 v sítích mobilních operátorů Orange, Telekom a O2. Cena dárcovské esemesky jsou 2 eura. Velká sbírka bude součástí unikátního vydání relace V sedmém nebi už v neděli 1. března. "Lidé, je to tady! Právě se spustila možnost velké pomoci Riškovi, Alexkovi, Alexejovi a Amélii. Pokud hned teď zašlete sms s textem DMS SMA na číslo 877, 2 eury se podílíte na tom, aby se dětičkám mohl podat život zachraňující lék Zolgensma co nejdříve! Pojďte do toho a sdílejte všude kde se dá a posílejte dárcovské smsky. Peníze budou rozděleny mezi všechny 4 rodiny!!! A čas se všem těm dětem krátí! Ze srdce děkuji za všechny 4 rodiny," vzkázal svým fanouškům na sociální síti moderátor relace Vilo Rozboril.

Sledujte speciální V sedmém nebi již v neděli v 21:15 na JOJ Family.