Zdieľaj

Zamilovaní ze Sedmého nebe jsou dokonalý pár: Jaký je jejich recept na šťastné manželství?

Manželé a partneři si často říkají, že by pro sebe ve jménu lásky udělali všechno na světě. V případě Danky a Jozefa to nebyly jen prázdné fráze, ale věty s velkým významem. Danka totiž udělala něco, čím dokázala zachránit život svého milovaného muže.

Nejprve mu dala srdce, pak ruku a nakonec i ledvinu. Tak bychom mohli stručně popsat krásný příběh lásky Danky a Jozefa. Jsou spolu více než třicet let a jejich vztah lety ani o trochu nezeslabuje. Právě naopak. Po tom, co svému muži darovala ledvinu, aby mu zachránila život a zbavila ho nekonečných chození na dialýzu, se jejich vztah ještě zesílil.

Tento šlechetný čin Jozefa absolutně odrovnal a jak sám tvrdí, navždy bude ženě svého života vděčný za to, co pro něj udělala. Příběh lásky této dvojice je jako vystřižený z červené knihovny, proto nás zajímalo, jaký je jejich recept na šťastné manželství. Svorně tvrdí, že základem je jedna jediná věc - tolerance. "Je třeba se tolerovat a mít úctu jeden k druhému. My se ani neumíme hádat. Nebo, když si i vyměníme názory, tak o chvíli je dobře. Já si ani nepamatuji, kdy jsme se vážně stačili ročílít nebo si nadávali," vysvětlila Danka. Stejný názor má i Jozef. "Známe navzájem své mouchy a tolerujeme se. Nikdy nám ani nenapadlo, že bychom se rozvedli nebo tak. Miluji ji nade vše. Po tom, co udělala teď, to mě nastartovalo do dalších třiceti let. Ona je moje hrdinka. Ona udělala to, co by možná udělala každá, ale pro mě je hrdina. Ona už může udělat cokoli, říct cokoli, pro mě je do konce života hrdinka," dodal s úsměvem.