Zdieľaj

Otec ho kromě bitky ničil i drsnými slovy: Jsi tu navíc, neměl si se ani narodit!

Devatenáctiletý David před dvěma lety kladivem a nožem zavraždil svého otce. Brutálnímu skutku předcházelo dlouholeté surové týrání - fyzické, ale i psychické. Tyran tím připravil vlastního syna o dětství a své manželce zcela zničil život.

Křik, hádky, rvačky a oplzlé nadávky zažívali David Bako a jeho matka Frederika na denním pořádku. Podle jejich slov nebyl otcem a manželem, ale tyranem, který jim zničil životy. "Nejtěžší na tom celém bylo, zda další den vůbec bude. Hlavně už ke konci. To byly extrémy. A ten strach... Ten strach byl již tak velký, že ani nevím, zda jsme vnímali reálné svět," začala své vyprávění Frederika. Muž ji totiž začal týrat a mlátit krátce po tom, co se dali dohromady. První facku od něj dostala, když měl David jen měsíc. "Často padli otázky, co jsem zase udělala. Pravda je ale taková, že ono to nezačalo v našem vztahu. On i předchozí vztah ukončil tak, že také tam bylo fyzické a psychické týrání. Z toho, co vím, to neukončil on, ale rodiče té dívky. Je to těžké, protože si řeknete, že člověku třeba dát druhou šanci. Tak bohužel já jsem na tu druhou šanci doplatila," konstatovala.

Agresivní muž ale neničil jen ji, ale i svého syna. Odmalička mu ubližoval jako po fyzické, tak po psychické stránce. "Jednoznačně jsem se nejvíc bál o mámu. Já už jsem měl tak strašně znehodnocen ten život těmi větami typu: Nikdy z tebe nic nebude, jsi tu navíc, neměl ses narodit! To jsou věci, které na tak mladého člověka od toho útlého dětství tak dolehnou, že on pak fakt uvěří těm věcem. Čili, jednoznačně o ni jsem se bál, protože mi připadalo, že její život je cennější než můj," šokuje mladý muž. Psal se 6. září 2017, když to tehdy jen sedmnáctiletý teenager nevydržel a ve velkém afektu otce zabil údery kladivem a pobodáním nožem. Okamžitě po skutku se šel udat na policii a svou vinu hned přiznal. Byl odsouzen na čtyři roky, ale Krajský soud mu trest zmírnil na dva roky. Do výkonu trestu však stále nenastoupil, protože se o jeho případ začala zajímat prezidentská kancelář. Od Davidova právníka si ptali podklady týkající se jeho případu, protože dostali od lidí hodně žádostí na udělení milosti. Zatímco rozhodnou o jeho osudu, jeho nástup k výkonu trestu je pozastaven.