Zdieľaj

Kristíně v těhotenství našli zhoubný nádor: Zákeřnou nemoc porazila jen díky lásce!

Říká se, že skutečná láska dokáže překonat opravdu všechno. Kristína a Patrik jsou toho živým příkladem. Nevzdali se ani v momentě, když se jim prakticky zhroutil celý svět.

Příběh lásky Kristíny a Patrika je jako vystřižený z červené knihovny. Poznali se na pracovním pohovoru a po čase si tak padli do oka, až se kromě kolegů stali i životními partnery. Netrvalo dlouho a čekali spolu miminko. Jejich radost byla nepopsatelná. Ta se ale po pár týdnech změnila na obrovský strach. Mladé ženě totiž diagnostikovali zákeřnou nemoc. Vše začalo poměrně nevinně. "Bylo mi špatně, nechutnalo mi jíst. Omdlévala jsem a strašně mě bolívala hlava. To byly strašné tlaky. Já jsem to připisovala tomu těhotenství. Jenže den po Vánocích jsem už nevydržela s těmi bolestmi. Šli jsme na pohotovost. Všechno vypadalo v pořádku, ale na druhý den, jak jsem tam ležela, jsem dostala záchvat. Ve třetím měsíci těhotenství mi diagnostikovali zhoubný nádor na prodloužené míše, jako je krční páteř," zavzpomínala Kristína na kruté slova lékařů. "Když mi to oznámili, první bylo, že dítě půjde pryč. Nechtěla jsem se s tím vyrovnat. Bojovala jsem za něj do poslední chvíle, dokud se nenarodil," vysvětlila s úsměvem. Operaci se nakonec podařilo vybavit i navzdory druhému stavu. Tmavovláska byla v šestém měsíci, když podstoupila operaci. Ta se podařila a mladá rodinka měla opět důvod k úsměv.

Jak Kristína tvrdí, všechno to zvládla a přežila jen díky Patrikovi, kterého z celého srdce miluje. "Stál při mně. Já si neumím představit, co by bylo, kdyby ho nemám. Kdyby tam při mně nebyl každý den. Kdyby mi tu ruku nedržel," vyznala se. Onkologická onemocnění jsou ale o to zákeřnější, že je u nich vysoké riziko recidivy. Největší obavy této rodiny se bohužel naplnily. "Mysleli jsme si, že už po té operaci bude všechno v pořádku. Ale bylo tam riziko, že by se to mohlo znovu vrátit. Teď se mi to zhoršilo tak, že znovu jsem šla na magnetickou rezonanci, na vyšetření a zjistili mi, že na tom místě, kde mi rostl ten nádor, tak se mi tam objevily cysty. Kdyby se mi to nevyoperovalo, tak znovu je tam možnost, že by mi ten nádor znovu narostl," vysvětlila Kristína V sedmém nebi. V době natáčení měla tedy před sebou další složitý zákrok. Čas před ním toužila využít k vyjádření své díky milovanému Patrikovi. Přestože mu své děkuji řekla už tisíckrát, chtěla slova nahradit skutkem. Jeho největším snem bylo navštívit Barcelonu a na vlastní oči vidět zápas FC Barcelony s famózním Messim. Nuž, a Sedmé nebe je právě o tom - o plnění zdánlivě nesplnitelných snů.

Sledujte oblíbenou relaci V sedmém nebi už v neděli večer ve 20:20 hodin na JOJ Family!