Zdieľaj

Zázrak na počkání: Rozborilovci pomohli těm, kterých čekali nejsmutnější Vánoce!

Když z rodiny navždy odejde jeden z jejích členů, první Vánoce jsou vždy ty nejsmutnější. Uvědomují si to i manželé Vilo a Sandra Rozborilovci, kteří se rozhodli třem takovým rodinám alespoň o trošku zpříjemnit sváteční chvíle.

Během Vánoc se vždy rodiny setkávají, aby spolu strávili vzácné chvíle. Pro mnohé ale budou letos svátky velmi smutné. Pro rodiny, které navždy ztratili jednoho ze svých členů. Moderátor Vilo Rozboril se V sedmém nebi na tři takové rodiny přišel podívat i spolu se svou manželkou Sandrou a udělali vše pro to, aby byly pro ně Vánoce alespoň o trochu veseleji.

V7N Vilo a Benny Zdroj: TV JOJ

YouTuber Benny
Usměvavý kluk Benny se narodil s ojedinělým postižením končetin. To mu prakticky znemožňuje samostatné provádění všech běžných úkonů jakými jsou hygiena, příprava jídla a podobně. Důvodem jsou krátké ručičky. Školák je ale po psychické stránce stejný, jako děti v jeho věku. Je veselý, energický, hravý. Přesto si jeho fyzický stav vyžaduje asistenci, kterou vykonávala jeho milovaná matka. Nicméně, před pár lety tuto rodinu postihlo velké neštěstí. Bennyho mámě diagnostikovali onkologické onemocnění. To se zhoršilo natolik, že kdysi vitální žena se stala ležícím pacientem trpícím šílenými bolestmi a bojujícím o každý nový den. Bohužel před časem svůj boj o život prohrála. Letošní Vánoce tak bude Benny poprvé prožívat bez milované maminky, jen s otcem Antonem, který po ženě převzal péči o celou domácnost do svých rukou. Aby jejich Vánoce byly alespoň o něco veselejší, přišli je do Velkého Blhu, ve kterém žijí, je podpořit Vilo se Sandrou. Připravili pro ně nádherný vánoční stromek, který byl ozdoben v červené barvě. Právě tu totiž Bennyho maminka milovala. "Já jsem zažila něco podobného, ​​takže se vím vcítit do kůže Bennyho. Když nám odešel táta těsně před Vánocemi a ty první Vánoce nejsou jednoduché. Ale Benny je silný chlapec a spolu s tatínkem jsou taková pevná dvojka. Tak to určitě zvládnou," vyznala se Sandra Rozborilová.

V7N Patka a Livka Zdroj: TV JOJ

Náhradní mámy Patricie a Lívie
Patrície a Lívie se takříkajíc ze dne na den staly náhradními maminkami pro svého bratříčka Marcuse. Jejich mame totiž v šestém měsíci těhotenství diagnostikovali rakovinu děložního čípku. Musela dlouho ležet v nemocnici a později se to vše ještě více zhoršilo. Máma tří dětí začala rapidně hubnout a trápily ji šílené bolesti. Nejstarší dcera Patrície (23) se okamžitě musela stát hlavou rodiny. Začala pracovat v jedném z hotelů v Banské Štiavnici a ze své výplaty financuje chod celé domácnosti. Pracuje od rána do večera, aby dokázali utáhnout všechny výdaje. Navíc se přitom stará o svého bratříčka. Ačkoli obě moc doufaly a věřily, že se jejich maminka jednoho dne vyléčí, osud to zařídil jinak a navždy je opustila. Patrície si na úřadech okamžitě začala vyřizovat svěření Marcuse do své péče a aktuálně je již vedena jako jeho rodič. I tímto dívkám se Vilo se Sandrou rozhodli pomoci. Kromě vánočního stromku dostali množství užitečných věcí pro bratříčka, jako například pleny, drogerie či oblečení. Sandra jim navíc přispěla i na pomník pro maminku, který si samy nemohou dovolit zaplatit. "Tento příběh byl zcela mrazivý, protože asi každá žena, která je matka, si to nechce ani představit. Je to nejhorší představa, že se jí něco stane a nechá tu děti, o které se nemůže dál starat," zhodnotila Vilová manželka.

V7N Vilo, Sandra a Vlado Strmen Zdroj: TV JOJ

Hrdina Vlado Strmeň
Někdejší partyzán Vlado Strmeň zažil na vlastní kůži hrůzy války, kdy bojoval ve Slovenském národním povstání. Byl ještě prakticky dítě, když dostal do ruky pušku a musel z ní střílet. Měl totiž jen 16 let. Když už bylo po válce a byl dospělý, snažil se žít normální a obyčejný život. Měl milující manželku, dvě krásné děti. Jenže ani rodinné štěstí mu nebylo dopřáno. Obě děti mu totiž vzala rakovina. Navždy ho opustila i manželka, se kterou by letos oslavil 70. výročí od svatby. Navzdory svému vysokému věku a nežičlivému osudu je nesmírně čiperný, vitálný a vždy usměvavý a pozitivně naladěn. Sám se stará o domácnost a zahradu, vaří, pere, žehlí či myje okna. Nepřestal ani hrát na akordeon, kterým se snaží potěšit penzisty v domově důchodců, do kterého chodí pravidelně hrávat a zpívat. I tomuto hrdinovi ze Slovenského národního povstání přišli zpestřit přípravy na Vánoce Vilo s manželkou Sandrou. Strmeň totiž zůstal na tomto světě úplně sám. A říká se, že nikdo by neměl být na Vánoce sám. Příchod nejkrásnějších svátků v roce prožívá velmi emotivně. Zatímco si Vlado a Vilo zpívali krásné koledy, Sandra připravila štědrovečerní večeři, kterou si společně vychutnali.

Sledujte oblíbený pořad V sedmém nebi vždy v neděli ve 20:20 na JOJ Family!