Zdieľaj

Vánoce bez přejídání: Rozborilovci prozradili, jak se udržují fit i přes svátky!

Vánoční svátky jsou obdobím, během kterého se při pohledu na všechny dobroty na svátečním stole ve většině opustíme a přejídáme se. V rodině Rozborilovců to ale rozhodně neplatí.

Jistě nám dáte za pravdu, když řekneme, že Vánoce se nám kromě chvil s rodinou spojují i s pojídáním všech svátečních dobrot. Často to pak dopadne tak, že se opustíme a s jídlem to zkrátka přeženeme. Zvykne to platit i v případě, že se celoročně snažíme stravovat vyváženě a zdravě. Manželé Vilo a Sandra Rozborilovci prozradily, jak se jim daří udržet na uzdě. "Vše musí být s mírou. Jelikož jsem lékařka a mám ty vědomosti, tak by bylo asi velmi nezodpovědné, kdybych něco jiného říkala svým pacientům a něco jiného dělala já sama. Ale ta zdravá strava není žádné sektářství. Není to o tom, že bychom se chtěli zdravě stravovat, ale taková strava nám chutná. Jíme, co nám chutná. Hodně ovoce, zeleniny, ale i čokoláda," řekla se smíchem Sandra. Jedním dechem dodala, že na jejich štědrovečerním stole samozřejmě nebude chybět ani kapustnice ani salát. Akorát v menší porci.

Štědrý den se u Rozborilovců točí zejména kolem rodiny. "U nás je to taková kombinace toho, že jsou Vánoce, ale zároveň Sandričkina máma je Eva, tedy má svátek na Štědrý den a moje máma se narodila na Štědrý den. Takže, my si to pravděpodobně tak rozdělíme, že budeme určitou část dne u mé mámy slavit narozeniny, pak budeme u Sandričkiné mámy oslavovat svátek a pak budeme mít Štědrý večer," vysvětlil Vilo. Zatímco v trávení vánočních svátků mají zcela jasno, stále netuší, co budou dělat na Silvestra. Svorně totiž tvrdí, že jsou velmi spontánní a program si vymýšlejí na poslední chvíli. "My jsme typy, které nevyhledávají masovou zábavu nebo párty. Ten kontakt s lidmi, i když je velmi příjemný, tak potom si člověk vychutná tu samotu ve dvojici. Ale, protože můj manžel je velmi improvizační typ, tak do poslední chvíle obvykle nevíme, kam jedeme na dovolenou, nebo jak budeme trávit Silvestra. Mně to vůbec nevadí. Vždy se vyskytne nějaký dobrý nápad. Před dvěma lety jsme byli ve městě a tančili jsme na náměstí. Vůbec jsme to neplánovali," dodali se smíchem.

Sledujte sváteční vydání Sedmého nebe dnes večer na JOJ Family.