Zdieľaj

Mrazivé slova Davida který zůstal na vozíku: Pokud se budu litovat, nohy mi nedorostou!

Davidův život poznamenala velká tragédie, při které se podruhé narodil. Když ho v březnu srazil vlak, jakoby zázrakem přežil. Přišel ale o nohy. Svůj handicap ale neprožívá a rozhodne se neutápí v smutku či sebelítosti.

Sedmý březen je dnem, kdy se David podruhé narodil. Mladému, jen 20- letému muži se jakoby zázrakem podařilo přežít obrovskou tragédii, kterou dodnes nedokáže pochopit. Na trati mezi Podbrezovou a Dubovou ho totiž srazil vlak. V té chvíli při něm zřejmě stáli všichni andělé strážní, protože z děsivé nehody vyvázl živý. Bez újmy to ale nezůstalo. David pod koly vlaku přišel o nohy. Je ale velký bojovník a nezlomilo ho to. Právě naopak. Snaží se zařadit do aktivního života a nepropadá zoufalství. "Snažím se. Co se dá dělat v této situaci? Pokud bych se opustil, tak nohy mi nedorostou. Být zbytek života na posteli, to by nechtěl asi nikdo. Takže, musím se jen snažit, pokud chci ještě něco dokázat," řekl.

David chce začít nový život a svou naději vidí v paralympijské sportu, který je jeho novým cílem a možností seberealizace. Jak sám tvrdí, díky hrozivé nehodě se naučil mnoho věcí a více mu to dalo, než vzalo. "Naučilo mě to mnoho. Například, to, že je potřební se těšit z maličkostí, co jsem se v podstatě dosud netěšil. A také, že je třeba si vážit lidí kolem sebe. A hlavně zdraví. Své zdraví, zdraví druhých. To je asi to nejhlavnější, co máme," konstatoval.

Sledujte pořad V sedmém nebi opět v neděli ve 20:20 na JOJ Family!