Zdieľaj

Má vážnou diagnózu, nelehký život, ale nevzdává se: Z Ivanky bychom si měli brát příklad!

Ivanka je krásná mladá žena, která se narodila jako poslední z trojčat. Zatímco její sestry jsou zcela zdravé, ona se narodila s vážnými zdravotními problémy. Prognózy byly špatné, ale snad nikdo nechtěl žít více než ona.

Někteří lidé se dokáží se svými problémy vypořádat lépe, jiní zas hůř. A pak jsou tu ještě lidé, jako je Ivanka. Ta již dlouhá léta bojuje jako lvice o své zdraví, život a místo na zemi. Pro svou diagnózu si v životě vytrpěla hodně špatného. Zažila šikanu, odstrkování a jak tvrdí, nikdy neměla přátele. "Když je dítě malé, velmi těžko to vnímá. Tam vůbec nebyla souhra kamarádů. Nikdy v životě jsem nepoznala, co je to jít na společnou narozeninovou oslavu, nebo jít do kina s kamarády. To mě hodně zasáhlo. Především mě v současnosti trápí to, že někdy závist lidí, sice, nevím, v čem, ale dokáže být špatná. Lidé se na to dívají pouze zvenčí. Nevnímají, co se všechno může stát. Celá moje diagnóza je vnímána pouze přes vnější stránku. Obvykle řeknou, že nosím jen náplast, ale vůbec netuší, co to obnáší. To zlehčování a nepochopení mé situace, pak odstrkování, natož přijetí do kolektivu, to je pro mě ještě velmi náročné," vysvětlila mladá žena.

Přesto neztrácí pozitivní myšlení, úsměv a energii. Věří totiž, že to nejlepší ji teprve čeká. "Energii, kterou mám, mám především díky svým milovaným rodičům, protože v tom životě mě naučili, jak postupovat. Jaké další kroky udělat, jak se nevzdat té diagnóze," dodala s úsměvem.

Sledujte pořad V sedmém nebi každou neděli ve 20:20 na JOJ Family!