Zdieľaj

Nejsilnější příběhy ze Sedmého nebe: Tyto osudy vás nejvíce chytili za srdce!

Aktuální série vaší oblíbené relace byla plná strastiplných osudů.

Oblíbený pořad V sedmém nebi má za sebou poslední epizodu aktuální série. Během čtrnácti částí jsme vám přinesli desítky mimořádně emotivních a dojemných lidských osudů a příběhů, z nichž mnohé otřásly celým Slovenskem, Českem a veřejným míněním. Přinášíme vám deset z nich, které vás chytili za srdce nejvíce.

Astrid
Školačka Astrid žila úplně normální život tak jako všichni její vrstevníci. A pak ze dne na den přišel obrovský zlom. Během autonehody pečovatelek vracejících se z Rakouska vyhaslo osm lidských životů. Mezi nimi byla i máma zmiňované studentky, Katka, která měla o pár dní slavit narozeniny. Astrid plánovala, že jí v rámci narozeninové oslavy zazpívá oblíbenou píseň Bohemian Rhapsody od kapely Queen. Bohužel dívka to už nestihla. Skladbu jí však poslala do nebe, když ji zazpívala ve studiu Sedmého nebe. Z její procítěného zpěvu běhal mráz po zádech doslova všem.

Zdroj: TV JOJ

Matouš a jeho mýdla pro bratříčka
V sedmém nebi jsme všichni poznali i 10-letého Matouška, který již několik let doma ručně vyrábí mýdla s hračkami. Výtěžek z jejich prodeje pak dává svým rodičům, kteří za získané peníze kupují pleny pro staršího syna s těžkou formou dětské mozkové obrny. Matouš je opravdový hrdina a navzdory svému věku je to velký člověk, který se místo her věnuje takové úžasné činnosti.

Andílek Veronika
Veronika byla člověkem, jakých se na této planetě nenarodí mnoho. Rozdávala hodně lásky, pozitivní energie, naděje a radosti. Byla tak velkým sluníčkem. To vše i přesto, že dlouhodobě bojovala s rakovinou. No stále věřila v zázrak. A všichni jsme věřili spolu s ní. Veronika byla velmi statečná a doufala do poslední chvíle. No bohužel nemoc byla silnější a ona svůj boj o život prohrála. Odpočívej v pokoji, Veroniko!

Zdroj: TV JOJ

Válka mezi matkou a dcerami
Mimořádně smutný a nespravedlivý byl i osud rodiny, v níž pod vlivem různých událostí dcery absolutně zanevřely na svou mámu a odmítaly s ní mít jakýkoliv kontakt. Dokonce ji nevěděli ani nazvat slovem "máma". Těsně po natáčení studiové části Sedmého nebe se však cosi zlomilo v mladší dceři Lucce. Ta překonala strach a své matce se konečně ozvala. Zbývá doufat, že se k setkání odhodlá i starší dcera. A, že nikdo a nic opět nenaruší vidinu zasloužené idylky...

Zdroj: TV JOJ

Juraj a Ego
Mladý, jen 21-letý muž Juraj vypadal na první pohled úplně stejně jako jeho vrstevníci. Ve skutečnosti byl však pro něj každý jeden den trápením. Odmalička měl totiž vážné problémy se srdíčkem. Ty dočasně vyřešila transplantace. Po pěti letech přišla opět tvrdá rána. Jurajovi během minulého léta na vyšetřeních zjistili, že srdce nepracuje správně a znovu musel být hospitalizován. Do Jurkového života vstoupilo Sedmé nebe přesně v době jeho narozenin. Naším dárkem pro něj byl soukromý koncert jeho oblíbeného rapera Ega. Ještě větším dárkem byl však telefonát, v němž mu oznámili, že mají pro něj vhodného dárce srdce. Přestože Jurko bojoval ze všech sil, operace se už nedočkal...

Zdroj: TV JOJ

Velký příběh lásky
Příběh Lucie a Mira byl na jedné straně krásný, protože v něm šlo o obrovskou a nehynoucí partnerskou lásku. Na druhé straně byl dramatický a strhující, protože mladá dívka bojovala o život. Kvůli rakovině musela jít Lucie na operaci. Když se však probudila z narkózy, zažila nejstrašnější moment, jaký může člověk zažít. Zjistila totiž, že během operace jí amputovali celou pravou nohu. Mladé ženě se doslova zhroutil svět. Chuť do života si zachovala snad jen díky partnerovi Mirovi, který ji po této události začal milovat možná ještě více, než dosud. Jejich příběh lásky se zpečetil v našem televizním studiu, kde si řekli své sladké ano.

Zdroj: TV JOJ

YouTuber Mako
Mladý YouTuber Mako se stal V sedmém nebi jakýmsi fenoménem a hrdinou. Chlapec si tvrdošíjně jde za svými cíli, i když má na první pohled handicap. Má totiž vrozenou lámavost kostí, v důsledku které je upoután na invalidní vozík. Mako však svou diagnózu vůbec nebere tragicky, právě naopak. Je velmi veselý, spontánní a bláznivý. Díky všem jeho superlativům a zábavným videím se Makovi podařilo získat na YouTube okolo 8 tisíc odběratelů. Po odvysílání Sedmého nebe a publikování videí se Sajfem a s prezidentem Andrejem Kiskem se tento počet zvýšil na úžasných 60 tisíc! A tam se to rozhodně neskončilo. Po velikonoční části Sedmého nebe počet jeho followerů stoupl nad 100 tisíc.

​Tánička a její mrazivý zážitek
Tánička ze Stráňavy u Žiliny má jen dvanáct let, ale už má více zkušeností s nemocnicemi, operacemi a bolestí než několik dospělí lidé. Narodila se s vážným fyzickým postižením, v jehož důsledku měří jen 98 centimetrů a připoutána je na invalidní vozík. Od narození má za sebou celkem 17 operací. První absolvovala jen devět dní po narození. Z jedné nemocnice tak prakticky putovala hned do druhé. Poslední operace, kterou podstoupila, trvala až osm hodin. Během ní se stalo něco, z čeho až mrazí. Zažila totiž klinickou smrt a "zážitky" z druhého břehu si reálné pamatuje. Její vyprávění bylo velmi silné.

Zdroj: TV JOJ

Downík Maťo a Nasťa Kuzminová
Maťko se narodil s Downovým syndromem. Ačkoliv je u něj na první pohled zřejmé, jaké má postižení, jakmile promluví, nic ho neodlišuje od ostatních lidí. Má své koníčky, žije naplno, daří se mu. Ze všeho nejvíc miluje sport, který je jeho životem. Dokonce odmalička sám lyžuje. Proto není překvapením, že je velkým fanouškem biatlonistky Nasti Kuzmínové. Martinovým snem bylo setkat se s touto fantastickou sportovkyní ještě před jejím odjezdem na olympiádu a Sedmé nebe mu to splnilo. Martin přijel za Nasťou do italských dolomitů, kde se připravovala. A to ne sám. Nedoprovázel ho nikdo jiný než moderátorka sportovních novin Lenka Čviriková Hriadelová.

Zdroj: TV JOJ

Izabelka, Norika a Lucka Barmošová
Sestrám Norice a Izabelce zemřeli oba rodiče a to v průběhu tří týdnů. Jejich životy se tak mrknutím oka radikálně změnily. Jelikož Norika nechtěla dopustit, aby její malá sestřička Izabelka skončila v dětském domově, osvojila si ji. Jenže ani tím se jejich trápení neskončilo. Bohužel ze ztráty milovaných rodičů, stres a strach se podepsali i na její zdraví. Norice totiž diagnostikovali rakovinu štítné žlázy. Před nástupem na drastickou léčbu se její oporou stala oblíbená moderátorka Lucka Barmošová, která jim nejenže splnila jejich sny, ale se také ukázala tak, jak jsme ji dosud neznali.