Ptáte se na Facebooku: Jaký je tajný recept na čvachtanku lubrikovú z Uhorčíka?

Vědma Brigita je v otázce odvarů, elixírů a lektvarů opravdovou bohyní a mnozí by se chtěli trošku přiučit jejímu, nazvěme to, řemeslu. Na sociálních sítích jste se nás totiž ptali na recept na nápoj z čvachtanky lubrikové. Chcete-li i vy tancovat, tancovat, tancovat až do rána, čtěte dál!

V komediálním seriálu Uhorčík používají někteří hlavní hrdinové všelijaké bylinky či recepty starých mám pro různé účely. Nápoj z čvachtanky lubrikové často a ráda používá zejména Vědma Brigita. Napil se z něj i Hrajnoha v místní hospodě, kde mu tento mok naservíroval barman. Mnozí jste se nás prostřednictvím sociálních sítí ptali, podle jakého receptu je tento drink namíchaný. Zmíněný barman nám pro vás exkluzivní odhalil tajemství staré stovky let.

Uhorčík - čvachtanka lubriková Zdroj: TV JOJ

​Potřebujeme:

první letní úplněk
čerstvou čvachtanku lubrikovou
přímé slunce
čistý Spiritus
bezový džus
led
smysl pro humor

Postup:
Natrháme čvachtanku během prvního letního úplňku. Usušíme na přímém slunci, pak louhujeme dva týdny v čistém Spiritusu. Výluh ředíme 1:1 s bezovým džusem a podáváme ledově vychlazené.

Poznámka: Pokud jste se dočetli až sem a stále zvažujete, kde o pár měsíců tuto rostlinku natrháte, připomínáme, že jde o fikci. :) Zachovejte si smysl pro humor a sledujte nás stejně pozorně i nadále!

Sledujte komediální seriál Uhorčík každý štvrotok o 20:20 na JOJ Family!

Tagy: Uhorčík