Představujeme vám hlavné hrdiny seriálu Uhorčík: Seznamte se se zbojnickou družinou!

Už ve čtvrtek odstartuje na JOJ Family nový komediální seriál Uhorčík, který je lehkou parodií na zbojnické řádení. Než se podíváte na první část, seznamte se s jednotlivými členy zbojnické družiny a s jejich největšími úhlavními nepřáteli!

Klidný život tvůrčí skupiny pod vedením uměleckého šéfa Tomáše Uhorčíka se nenávratně rozvíří příchodem nového člena a budoucího vůdce - Juraje Jánošíka. Skupina se změní na zbojnickou a začíná psát zcela novou historii v horních Uhrách.

Život zbojníka rozhodně není lehký. To není jen rabovat a užívat si mediální slávu, ale i trénovat kondičku, zbojnické propady a umělecký projev. Znamená to i žít neustále s Drábem Csákym v patách. Těsně za ním se obvykle zjeví hrabě Somlónyi, jako objednatel lapení zbojníků a jejich zavření do žaláře. Těsně vedle něj zase hraběnka Somlónyi, křehká a o to znudenější manželka, bažící po jakékoli zábavě, která rozptýlí dlouhé chvíle čekání v kostele. Zbojníci jsou na to úplně ideální.

Podle čeho se vybíralo herecké obsazení a jak to vypadalo na natáčení minulé léto? Podívejte se na video:

I když je Uhorčíkova tvůrčí duše ohrožována z každé strany, nevzdává se a je stále o krok vpřed. Až tak, že svou dobu předběhl a zůstal nepochopen celou družinou. Přesto se s láskou stará o image Jánošíka a snaží se z něj vykřesat vzor, který by mohly následovat generace. Je krůček od úspěchu. Už jen ukočírovat členy družiny: Hrajnohu, Slotovčíka, Ilčíka, Hendikepčíka, Rapčíka a následně prostý lid.

Seznamte se s dokonalou družinou zbojníků, která je sestavena v souladu práv uherské unie:

TOMÁŠ UHORČÍK Zdroj: TV JOJ

TOMÁŠ UHORČÍK (René Štúr)
Uhorčík je skutečným mozkem všech operací a také celé umělecké zbojnické družiny. Navenek je to drsný chlapík, ale o své chlapcw se stará s láskou. Má rád moc, je trošku urážlivý, samolibý a egocentrický. Z toho vyplývá i jeho další povahová rysa - nesnáší, když mu někdo skáče do řeči. Je to držgrešle, který okamžitě inkasuje zpět to, co Jánošík rozdá. Vždy přináší inovativní a nadčasové řešení různých situací. Má dvojče - sestru Brigitu.

JURAJ JÁNOŠÍK Zdroj: Juraj Rašla Photography

JURAJ JÁNOŠÍK (Juraj Rašla)
Jánošík se dal s uměleckou družinou dohromady jednoho krásného dne na koncertě v Terchové. Od té doby je marketingovou tváří této zbojnické družiny. Není divu - je to svůdce a (nejen) pro ženy je naprosto neodolatelný. Je to muž se srdcem na pravém místě, ale i on má své slabiny. Je trochu nešikovný, protože má intoleranci na pohyb. Mluví vždy jasně a srozumitelně, ale ne vždy správně. Ostatní nenápadně zachraňují jeho pověst chlapa - idola.

HRAJNOHA Zdroj: Juraj Rašla Photography

HRAJNOHA (Marián Labuda ml.)
Opravdový valibuk a hromotluk je často velmi úsměvným prvkem umělecké družiny. Po brutálním zápase s medvědem, který neskončil bez následků, mluví o oktávu výš, což vyvolává časté pobavení v družině. Když se však vytočí, všichni před ním mají respekt. Je totiž jako tlakový hrnec - když mu stoupne pára, je nezastavitelný. Hrajnoha je silný jako noha od kulečníku a chlapy zaplétá jako vánočky. Všechny by nejraději stříškal, kdyby mohl.

SLOTOVČÍK Zdroj: TV JOJ

SLOTOVČÍK (Tomáš Bezdeda)
Mladý národně cítící folkový zpěvák nevynechá ani jednu příležitost k tomu, aby projevil své umělecké sklony. Útočí svým kytarovým sólem a jeho nejoblíbenější písnička je Krásně krásná. Je původním majitelem originální receptury slovenské tresky, kterou mu dráb Csáky sprostě ukradl. Nejen proto ho z duše nesnáší. Zároveň ho tak trochu akceptuje, protože právě Csáky je nejoddanější fanoušek jeho hudby a zpěvu.

ILČÍK Zdroj: TV JOJ

ILČÍK (Martin Mihalčin)
Ilčík je stratég, kterému však trvá poměrně dlouho, dokud něco řekne. Má totiž řečovou chybu - zajakáva se. Je mistr světa v dojení cicika, držitel ocenění Zlaté vemeno. Má výborný čich a nepřítele zavětří na dálku. Výborně si rozumí s Hendikepčíkem a spolu tvoří základ průzkumné jednotky zbojnické družiny.

RAPČÍK Zdroj: Juraj Rašla Photography

RAPČÍK (Nathael Luciano Tsimbazafy)
Migrační vlna neobešla ani horní Uhry a přinesla domestikovaného emigranta, nyní už Slováka jako řepa. Podle oficiálního nařízení Cechu uherských hudebníků musela umělecká družina naplňovat povinné kvóty a tak ho přibrali do skupiny. Rapčík do jejich hudební tvorby přinesl nový vítr a díky němu se konečně i sladili. Později se projeví i jako exotický svůdce.

HENDIKEPČÍK Zdroj: TV JOJ

HENDIKEPČÍK (Roman Kovačovič)
Hendikepčík je zamlklý podivný chlapík s dřevěnou nohou. Je to bojovník, který se nikdy nevzdává, pokud bojuje za správnou věc. Vždy je na bojišti první a poslední z něj odchází. Všem nahání strach svým image zabijáka, ale ve skutečnosti je to dobrá duše. Je nejlepším kamarádem Ilčíka.

dráb CSÁKY Zdroj: TV JOJ

dráb Csáky (Jozef Adamčík)
Všude byl, všechno viděl a kde nebyl, tam se určitě chystá. Pravá ruka hraběte Somlónyiho a jeho nejvěrnější poskok je největší a nejkrutější had. Je úhlavním nepřítelem zbojníků i poddaného lidu. Je mistr kamufláže a infiltruje se opravdu všude.

gróf SOMLÓNYI Zdroj: TV JOJ

hrabě SOMLÓNYI (svatí Malachovský)
Zemepán je rakousko-uherský nadřazený míšenec a podnikavý tyran. Neohroženě urozený pán Liptovské stolice je neurotik, který snadno vybuchne a smutek s hněvem se u něj střídají rychleji než aprílové počasí. Tento pán světa se vyžívá v ponižováni ostatních, zejména drába Csákyho. Miluje svou ženu, hraběnku, pro kterou by udělal všechno na světě. Přesto si občas zajde do místního bordelu na výlet.

grófka SOMLÓNYI Zdroj: TV JOJ

hraběnka SOMLÓNYI (Henrieta Kolláriková)
Jemná, ale zároveň vášnivá hraběnka působí jako lesní víla a vždy se snaží poutat pozornost a být středem zájmu. Jelikož původem je šlechtična z nižšího stavu, jejím životním úspěchem byla svatba s hrabětem. To jí však nebrání v tom, aby mrkala na Csákyho a na zbojníky. Chce být zkrátka milována a občas cítí, že ji hrabě zanedbává, co mu i neustále vyhazuje na oči. Je to jediná osoba, která si může dovolit oponovat mu.

BRIGITA UHORČÍKOVÁ Zdroj: TV JOJ

BRIGITA Uhorčíkova (René Štúr)
Vizionářka, vědma, prorok a ježibaba v jedném je Uhorčíkovo jednovaječné dvojče. Miluje Jánošíka, švestkové koule, tanec, hudbu a klobásy. Ale zejména toho Jánošíka. Jejím snem je získat jeho příjmení a žít s ním šťastně, dokud nezemřete. Jelikož má věštecké schopnosti a vidí budoucnost, napomáhá Uhorčíkovi při jeho lupičských náletech. On jí na oplátku slibuje, že Jánošíka zpracuje a dá je dohromady.

Sledujte komediální seriál Uhorčík už v sobotu ve 20:20 hodin na JOJ Family!

Tagy: Uhorčík