Chytlavá skladba k seriálu Uhorčík má už i nadupaný videoklip: TOTO je velká namotávka!

Nový komediální seriál Uhorčík se zbojnickou tématikou bude plný zábavy, tance, ale i hudby. Že se rozhodně bude na co těšit, napovídá titulní skladba, která má stejnojmenný název - Uhorčík. Vytvořila ji kapela Helenine oči a má i nadupaný videoklip.

Nový komediální seriál Uhorčík je lehká parodie na zbojnické řádení, v níž se historická fakta rozcházejí a zase scházejí s odrazem současnosti. Neodmyslitelnou součástí tohoto seriálu je hudba, která vždy rozpumpuje pořádnou zábavu. Dokazuje to i titulní skladba, kterou nazpívala kapela Helenine oči a jmenuje se Uhorčík. "Písnička vznikla v porovnání s ostatními poměrně rychle - dokončil jsem ji s hudbou i s textem za tři dny. Bylo to důsledkem toho, že jsem pár dní předtím mluvil s mým kamarádem Reném Štúrem, který mi popsal svůj nápad na nový zbojnický seriál. Takže jsem měl téma, která mě bavilo - tak se mi písničky vymýšlejí dobře a rychle. Málokdy se mi stalo, že bych se při vymýšlení textu uchechtával tak, jako při tomto. Následně jsem píseň s mými šikovnými chlapci z kapely Helenine oči dal do finální podoby," řekl frontman kapely Martin Mihalčin. Kontrabas nahrával Tomáš Durkáč, bicí Róbert Hatala, kytaru Jakub Tirsa, trombon Gregor Chalupecký a trubku měl pod palcem Matúš Piasecký. Skladba se nahrávala v nahrávacím studiu v Prešově s Martinem Migašem.

K nadupané písničce vznikl i krásný videoklip, který se natáčel v malebném prostředí slovenské přírody. "Videoklip jsme natáčeli během výroby seriálu Uhorčík, pro který je tato píseň určena, v krásném prostředí Malé Fatry - národní přírodní rezervaci Chleb. Kromě toho jsou v něm záběry ze seriálu Uhorčík, který uvidí diváci na televizi JOJ Family a natáčel se v okolí Lozorna a Stupavy," vysvětlil Mihalčin. Autorem videoklipu je režisér seriálu Uhorčík - Michal Židzik. O dronové záběry v tomto klipu se postaral Dominik Šuplata. "Samozřejmě, píseň ani klip by nevznikly, kdyby René Štúr již dlouho protne nenosil v hlavě tento námět na seriál," doplnil Martin, který se z reakcí na skladbu Uhorčík velmi těší. "Reakce jsou zatím velmi pozitivní, poslední dva roky jsme tuto píseň hráli živě v rámci našich koncertů na festivalech. Diváci se bavili, někteří nám dokonce řekli, že je to jejich oblíbená písnička z alba Vajco, v rámci kterého jsme ji vydali," prozradil s úsměvem.

Seriál Uhorčík je srdeční záležitostí frontmana kapely Helenine oči nejen proto, že pro něj napsal několik písniček. Martin Mihalčin si v seriálu zahrál zbojníka Ilčíka a v roli herce stál před kamerou poprvé. Natáčení si užíval stejně jako ostatní herečtí kolegové a premiéry seriálu se tak nemůže dočkat. Hlavně v tomto smutném "koronovém" období. "V dnešní době, kdy jsou lidé trochu podráždění a ve společnosti se zvyšuje tenze v důsledku zaváděných opatření, je výborné, že se televize JOJ Family rozhodla zařadit takovou lehkou parodii na zbojnickou družinu. Doufám že to divákům vyčaruje v této době úsměv a že se budou cítit při sledování tohoto seriálu dobře. Já se na to těším," dodal na závěr.

Sledujte komediální seriál Uhorčík už 7.1. ve 20:20 hodin na JOJ Family!

Tagy: Uhorčík