O čem bude nový komediální seriál Uhorčík? TOTO jste ještě neviděli!

Uhorčík je komediální seriál, ale je úplně jiný než cokoliv, co jste kdy viděli. Není to způsobeno jen zbojnickou tématikou či nádhernou přírodou Slovenska, v níž se natáčel. Je za tím mnohem víc!

Na obrazovky televize JOJ Family se už zanedlouho dostane připravovaný komediální seriál Uhorčík. Je to lehká a odpočinková parodie inspirovaná družinou Juraje Jánošíka. Nápad přijít s takovým typem seriálu měl herec René Štúr, jehož diváci znají z několika projektů. "Já jsem si postavu Uhorčíka zahrál v divadle a ten monolog měl velký úspěch. Tak jsem to chtěl natočit. Tento projekt je zajímavý i tím, že tady jsme všechno kamarádi a přátelé," začal své vyprávění René, který v seriálu ztvárňuje Uhorčíka. Kromě toho měl pod palcem i psaní scénářů, na kterých pracoval spolu s režisérem Michalem Židzíkem.

Na výjimečnou zbojnickou tematiku seriálu se váže hned několik dalších specifik. Aby byl Uhorčík opravdu autentický, nechybí v něm nádherné a výpravné kostýmy či masky. Drtivá většina obrazů se natáčela na více místech v krásné slovenské přírodě. Tvůrci a herci to však právě kvůli tomu rozhodně neměli jednoduché. "Všechno je to týmová práce. Máme výborné maskéry, kostyméry... mnoho lidí, kteří se na tom podílejí, za což jim moc děkuji. Neboť ty podmínky nebyly jednoduché, co se týče toho natáčení. Dělali jsme mnoho hodin na place, měli jsme noční natáčení, počasí nám mnohdy nevyšlo. Byl plný plac lidí, okolo 50 lidí, začalo pršet a nemohli jsme natočit nic. Má to svá úskalí, ale je to krásná práce, v dobrém kolektivu, dobří lidé, takže se také bavíme," vysvětlil Štúr.

V seriálu jsou do děje výrazně zakomponované prvky folklóru. Seriál má ambici zastupovat několik regionů, o čemž svědčí různorodost lidových krojů. Uhorčík je totiž určen pro všechny. Minulost a současnost jsou v seriálu propojeny prostřednictvím satirických gagů, díky kterým si každý z nás ví uvědomit jak lidé vnímali život kdysi a jak to je dnes. Kromě skvělých hereckých výkonů se však v Uhorčíkovi můžete těšit i na množství výborné hudby. Že se rozhodne máte na co těšit, dokazuje i titulní skladba se stejnojmenným názvem Uhorčík od úspěšné kapely Helenine oči. "Bude tam hodně písniček, jsou tam i recepty, jsou tam i muzikálové čísla. Snažili jsme se to udělat trochu jinak, aby si i, dejme tomu, starší divák lahodil. Je tam vidět trošku z toho folklóru. I když, i to jsme někdy posunuli trošku do současnosti. Ale myslím si, že by to mohl být krásný, oddychový, komediální seriál," uzavřel René.

Tagy: Uhorčík