Čistý, jednoduchý a ambiciózní: Minimalistický styl vás dostane!

Pokud jste maximalista, bude vám minimalismus vyhovovat.

Trendy posledních let se nesou v duchu minimalistického pojetí snad všeho. Minimalismus pracuje s minimem prostředků, ale maximálním účinkem. Objevuje se všude tam, kde vám napadne krátké a výstižné - v jednoduchosti je krása.

Dokonalý minimalismus sestává z nadčasově jednoduchého designu, kvalitních a dokonale zpracovaných materiálů a zaměření i na ten nejmenší detail. Nenachází se v něm nic navíc, nic zbytečné či nepotřebné. Pro minimalismus jsou typické čisté, rovné linie, zajímavá kombinace materiálů, přičemž kombinuje dřevo, sklo, plast nebo kov. Interiér, ve kterém není nic navíc, působí vzdušně a lehce. Pozitivem minimalismu je, že zklidňuje a současně mění prostředí na přitažlivější. Ti, co neradi uklízejí, ocení, že mají v bytě jen několik kusů nábytku.

Minimalistický styl podřizuje vše funkčnosti a praktickému využití. To ale neznamená, že rezignuje na eleganci či vkusu. Své místo si našel jak v menších bytech, tak i ve velkometrážních loftech či moderních domech. Rozhodně je, čím se inspirovat a minimalismus ocení i maximalisté.

Neviděli jste některou z předešlých epizod? Podívejte se na náš bezplatný archiv.