Slyšeli jste už o inteligentní domácnosti? Máte vše pod palcem a nemusíte se hnout z gauče!

Více se dozvíte z reportáže.

Každý z nás asi vlastní inteligentní telefon a mnoho z nás má doma inteligentní televizi, ale o inteligentní domácnosti jste asi zatím jen slyšeli. Proto jsme se rozhodli, že vám ji v pořadu Postavíme, opravíme, zvelebíme trochu představíme a přiblížíme - možná vás překvapí, že tato možnost je reálnější, než byste čekali. A co to vlastně takový inteligentní dům je? "Inteligentní dům nebo inteligentní elektroinstalace napomáhá v řízení zařízení v domácnosti, to znamená, že je můžeme ovládat, aniž jsme museli podniknout nějaké akce," vysvětlil nám na úvod pan Michal Božík. Jsou to veškeré integrované technologie - může to být sledování televize, ovládání osvětlení v místnostech celého domu, kamer a alarmu, žaluzií a mnohého jiného.

Praktické je také to, že můžete díky inteligentnímu ovládání měnit topení v jednotlivých místnostech domu, aniž byste se pohnuli z gauče. Ovládat se dá taková inteligentní domácnost pomocí ovládání od TV nebo na mobilním telefonu. Takto se vám už nikdy nestane, že se budete muset vrátit domů k tomu, abyste zkontrolovali, zda jste zhasla světla a zamkli bránu. Pokud máte o inteligentní elektroinstalaci zájem, vhodné je na ni myslet již během výstavby domu, ale i v případě hotového domu se dá taková elektroinstalace vyhotovit i bezdrátově.

Podívejte se na celé video a dozvíte se více! Pokud jste zmeškali vysílání pořadu v premiéře, najdete ji v našem archivu zdarma!