Policajti v akcii

Krvavé oblečení, zbraně a vypjatá situace! I o tom je nový seriál Poldové v akci

Co byste o něm měli vědět?

Polohraný dokument inspirovaný skutečnými příběhy zavítá na vaše obrazovky již brzy. Přípravu a tvorbu seriálu má pod palcem 30 lidí, z toho je až 10 scenáristů. Všechny snímky, které budete moci sledovat jsou natáčeny v exteriérech s cca 12-členným štábem. Kromě nelehkých scén je seriál náročný na přípravu pro maskérku, kostymérku i rekvizitáře. Na plac musí každý den přinést všechny věci potřebné k dotvoření atmosféry příběhu, například roztrhané nebo zakrvácené oblečení, dopravní prostředky, různé nářadí a pomůcky, zbraně a podobně, vše dle požadavků scenáristů. Herci a herečky mají sice civilní líčení, ale maskérka tvoří na místě činu poranění, modřiny, krvácení a jiné druhy uměleckého líčení, které při různých situacích vznikají.

Do děje nás dostávají zejména herci, kteří musí zahrát typově jakoukoliv roli a charakter postavy, zda se jedná o dítě nebo staršího člověka. Většina z nich jsou neherci, jejichž musí režiséři přímo na place navést do situace, aby vysvětlili jednoduše a rychle situace, o kterou jde. Někdy je to bezmocný a utrápený člověk, jindy bezdomovec, násilník, sebevrah nebo exhibicionista.

Seriál Poldové v akci vám přináší akčnost, reálnost dnešního světa a ukazuje pohled na vyšetřování násilných činů. Nepromeškejte proto tento jedineční seriál, který vysílá JOJ Family každý úterý, středu a čtvrtek v 15:00.

Tagy: poldové akci