Aneta Parišková po těžkém roce znovu srší optimismem: JEJÍ slova vás pohladí na duši!

Uplynulý rok byl pro oblíbenou moderátorku zpravodajství opravdu náročný. V květnu totiž oznámila, že bojuje s vážným onkologickým onemocněním. Léčba, podpora množství lidí a pozitivní myšlení jí pomohli dostat nemoc pod kontrolu. To však není jediný Anetčin důvod na úsměv.

Moderátorka Aneta Parišková loni v květnu fanouškům i široké veřejnosti prostřednictvím sociální sítě oznámila, že bojuje s vážným onkologickým onemocněním. Po namáhavém kolotoči vyšetření se pustila do léčby, která jí pomohla dostat diagnózu pod kontrolu. Kromě odborné pomoci lékařů a onkologů jí byly největší oporou manžel Mirko a milovaní synové. Podle jejích slov jí ale pomáhali i dojemné slova plné naděje, víry a sounáležitosti, které jí adresovali fanoušci, přátelé, známí i kolegové. "Celkem vyhráno ještě nemám. Šampaňské prý mohu otevírat, pokud se mi nemoc do dvou let nevrátí. Každé tři měsíce musím chodit na kontrolu. Zatím příliš neslavím, abych něco nezakřikla. Nyní se jen těším z každého dne," řekla Anetka.

Že se sympatická blondýnka rozhodla v rámci možností žít naplno, dokazuje i fakt, že se spolu se syny přestěhovali za velkou louži. Její manžel Mirko totiž desítky let žije a pracuje v Americe. "Kluci byli zvyklí každý den sportovat. Najednou uvízli v třípokojovém bytě bez balkonu. Navíc, já jsem s nimi ze zdravotních důvodů nemohla chodit ven. Bylo mi jich moc líto. I proto jsme se nakonec s Mirkem rozhodli, že je vezmeme na Floridu. Chodí zde do školy, zároveň si doma dělají zadání pro slovenskou školu. Každý den sportují, jezdí na kole, běhají po venku," prozradila v rozhovoru. Jedním dechem ale dodala, že rozhodně nejde o dovolenou. "Není to dovolená. Můj manžel žije v USA už téměř třicet let. Pracuje zde a žijí zde i jeho dvě dcery Lilka a Lejka. Akorát jsme se rozhodli přestěhovat z Kalifornie na Floridu. Náš nový americký domov je v Orlandu," vysvětlila Parišková.

Jak dlouho se v Americe zdrží, však zatím neprozradila. "Při mé diagnóze a přetrvávající pandemii ve světě se těžko cokoliv plánuje. Pouze se snažím co nejvíce vyhýbat se stresu a neonemocnět, dbát na to, aby se moji chlapci dále vzdělávali, zvládly angličtinu, sportovali a setkávali se s jinými dětmi. I nadále chci dělat to, co mě baví, a trávit část s lidmi, které mám ráda," řekla. "V uzavřených prostorách jsem za poslední rok strávila až příliš času - doma, v nemocnici, s rouškem či respirátorem na tváři. Chybí mi čerstvý vzduch, kyslík... Těším se z každého volného nádechu a výdechu. Takže v současnosti mě lenošení doma vůbec neláká. Naopak, toužím se hýbat a volně dýchat. Jednoduše žít," svěřila se. Vstupenku k volnějšímu a zejména bezpečnějšímu životu jí bez pochyb dá i očkování, které již v Americe stihla absolvovat. "Florida už očkuje proti covidu 19 všechny své dospělé obyvatele, kteří mají zájem. A tak jsem už očkovaná i já. Vybrala jsem si vakcínu od Johnson & Johnson. Očkování zde zajišťují nejen zdravotníci, ale například i vojáci. Ti po očkování dokonce nabízejí fotografické služby. I se správným zarámováním," napsala k fotce, kterou se pochlubila na sociální síti.

Anetce držíme palce a přejeme hodně zdraví a štěstí!