Tiny House

Postav si malý dům, ži a cestuj přímo v něm - jenom za 675 000 korun.

Dobrodružství na kolech.

Chceš žít, cestovat a při tom být stále doma? Pro mnohé z nás možná nesplněný sen, ale naštěstí jen dosud. Řešení již existuje! Chris Parsons a Alexis Stephens se rozhodli skončit s nudným životem. Už je nebavilo chodit den co den do práce, ztrácet čas a o cestování jen snít. Svůj domek na kolech si navrhli, postavili a dnes už brázdí silnice Ameriky.

Bydlení na kolech je stálo jen dvacet tisíc dolarů a najdete v něm vše, co potřebujete. Ložnice s poměrně velkou postelí, malá kuchyň, koupelna a dokonce nechybí ani maličký obývák. Jejich příbytek má rozlohu přibližně 30 čtverečních metrů, co dvojici filmařů postačuje pro zcela normální plnohodnotný život.

​Chris a Alexis hledali inspiraci, kterou našli právě v maličkých domcích. Během několika měsíců přetavili svou myšlenku do reality, sehnali přívěs a pustili se do stavby mobilního domu. Vše navrhli sami a téměř sami i vše financovali. Dnes se již hrdě pyšní svým projektem i na internetu. Ve svém domě procestovali už přes dvaatřicet tisíc kilometrů a jejich dobrodružství stále nekončí. "Mysli ve velkém, ale stavěj v co nejmenším," to je motto tohoto dobrodružného páru.

Podívejte se na oblíbený pořad Nové bydlení i v našem bezplatném archivu!