Architektka Silvia dává místnostem nový význam: Může se z chodby stát koupelna?

Podívejte se na její zajímavý návrh!

V nejnovější epizodě Nového bydlení jsme se vrátili do Bratislavy, konkrétně do jejího samotného historického centra, abychom našli nový domov pro dvojici zájemců. Dominika a Jaro dosud bydleli v podnájmu na Slavíně a rádi by zůstali v centru města, případně v jeho blízkém okolí. Největším splněným snem by pro ně byl byt v cihlovém domě s terasou. Hledali jsme spolu s nimi třípokojový byt s finančním stropem 180 tisíc eur. Na začátku jsme se s nimi podívali na Kamenné náměstí a Vlado Voštinár se odvážil vzít je i do Ružinova, kde však větší problém než samotná lokalita byla dispozice bytu.

Nakonec jsme se přesunuli k Račianskému mýtu. Tam jsme je oproti malým místnostem Ružinovského bytu potěšili velkým prostorem. I tento byt má nejen své výhody, ale i nevýhody, ale ty přišla alespoň částečně kompenzovat architektka Silvia Brna. Ta se zavázala nejen dokončit započatou předělávku, ale se i pohrát s rozložením prostoru. "Hlavním důvodem, proč jsem musela měnit dispozici, je, že tu máme dva pokoje, z nichž jedna je průchozí. Ale protože jsou zde tři jádra, byt nám dovolil měnit funkce jednotlivých prostorů. Momentálně se nacházíme v obýváku, koupelnu jsem přemístila do chodby a spojila jsem ji s malým pokojíčkem," říká architektka.

Silvia měnila nejen dispozici, ale se pohrála i se zajímavým zařízením prostoru. V ložnici vytvořila příjemný prostor na sezení pod oknem. Má to jeden malý háček - když spočítáme částku za rekonstrukci s cenou bytu, překročíme rozpočet Dominiky a Jara o 3000 eur. Rozhodnutí je už na nich. My vám připomínáme, že další zajímavé nabídky na bydlení uvidíte v Novém bydlení i v neděli o 18:00 na JOJ Family!