Bojujete v zahradě s trávníkem vysušeným na kořen? Vyzkoušejte TOTO a máte po problému!

Většina pěstitelů, která má ve své zahradě travnaté plochy, rok co rok bojuje se stejným problémem. Extrémně suchá léta a nedostatek vláhy trávu vysuší na kořen a tak namísto krásné zeleně zdobí naše zahrady zosušené žlutohnědé slaměnky. Pokud toho už máte plné zuby, inspirujte se tipem od kluků z Nové zahrady!

Projevem klimatických změn jsou i extrémní změny počasí, které netrápí jen lidi či zvířata, ale i naše zahrady. Přívalové deště se střídají s velkými suchy a vedry, a to ví naše rostlinky velmi potrápit. Nedostatek vláhy či nerovnoměrná distribuce vody během vegetačního období dokáží rostlinstvo totálně vyhubit. Klíčem k šťastnému pěstování je proto vysazování rostlin, které netřeba až tolik zavlažovat.

Chcete-li se v zahradě těšit ze zeleného porostu, prvním krokem je zbavit se klasického kobercového trávníku. Trávník jako takový je totiž najhladovejší a najžíznivejší plochou zahrady. Nahraďte ho tedy něčím, co prostor pokryje, ale není náročné na údržbu.

Nová záhrada - vysušený trávnik Trávnik vysušený na koreň v záhrade rozhodne nevyzerá vábne. Zdroj: Profimedia

​Skvělým příkladem je vysazení machovičky, která prospívá i v extrémních podmínkách. Nevadí jí silné slunce, ale ani stín z koruny stromů. Už pár měsíců po výsadbě začíná krásně rozrůstat, netřeba ji sekat, hnojit a zálivku vyžaduje pouze ve velkých vedrech a i to jen jednou za čas. Přibližně 1-2 roky po vysazení se machovička rozroste do krásné svěže plochy a na vysušené žlutohnědé slaměnky si už ani nevzpomenete!

NOvá záhrada - machovička Machovička je skvelou náhradou trávnika. Zdroj: TV JOJ
NOvá záhrada - machovička Machovička vytvára krásne sviežozelené plochy. Zdroj: TV JOJ