Chcete do své zahrady přilákat více motýlů? Vysaďte si TYTO barevné trvalky!

Poletující pestrobarevné motýli jsou velkou pastvou pro naše oči a nejeden pěstitel touží po tom, aby se jimi mohl ve své zahradě pokochat. Pokud mezi ně patříte i vy, inspirujte se tipy od kluků z Nové zahrady a snadno je k sobě přilákáte!

Motýli jsou snad jediným hmyzem, který nikomu nepřekáží. Právě naopak. Díky své barevnosti a křehkosti se lidem líbí a nejeden majitel zahrady by se potěšil, kdyby kolem něj poletovaly. Je však třeba říci, že motýli jsou nejen krásné, ale i velmi užitečné. Jsou pilnými opylovači a díky nim máme v zahrádce krásné květiny a chutné plody, protože se živí květním nektarem. Pokud tedy chcete motýle přilákat, třeba vycházet z tohoto faktu. V zahradě byste měli mít kvetoucí rostliny bohaté na nektar.

Z klasických rostlin jsou pro tento hmyz atraktivní luční květy, hloh, trnka, kalina, ibišek či květiny šeříku. Stejnou službu vám mohou udělat i květiny ředkvičky či vůně kopru a fenyklu. Jelikož se motýli rádi vyhřívají na sluníčku, pro tyto rostliny vyberte chráněné slunné stanoviště. Kluci z Nové zahrady doporučují na přilákání motýlů i čtyři druhy trvalek, které neúnavně kvetou, nádherně voní a nejsou náročné na pěstování. Jde o Krásnoočko vícekvěté, Růži keříkovou (odrůda Lambada), Vajgélii květnatou (odrůda Minuet) a Hortenzii metlinatou. Jak je pěstovat, se dozvíte ve videu NAHORU!

Nová záhrada - Krásnoočko mnohokveté Zdroj: TV JOJ
Nová záhrada - Ruža kríková odroda Lambada Zdroj: TV JOJ
Nová záhrada - Vajgela kvetnatá odroda Minuet Zdroj: TV JOJ
Nová záhrada - Hortenzia metlinatá Zdroj: TV JOJ

Pro více tipů sledujte oblíbenou Novou zahradu každou sobotu v 16:55 na JOJ Family!