Chcete si zkrášlit váš domov? Vytvořte si originální živý obraz!

Dokážete to i vlastníma rukama.

Milovníci zahradničení velmi rádi přemýšlejí, čím by si ozvláštnili ten svůj malý zelený ráj. Někdy stačí jen malá dekorace, aby zahrádka poutala pozornost široko daleko. Fantazii se meze nekladou, originálním nápadem může být i živý obraz.

Jak ho ale vyrobit? Není to nic složitého. "Použít lze starý rám. Rám lze použít jakýkoliv, takže si můžete vybrat podle libosti. Udělala jsem i druhé dno, aby se mohli kytičky do země vysadit. Na vrch jsem dala síť, která má držet kytičky. Do obrazu jsem následně vsypala zeminu a stačí už jen zasadit kytičky," vysvětluje Táňa, která se zaměřuje na originální a neobyčejné dekorace v pořadu Nová zahrada.

Zdroj: Facebook/Galéria kvetín

Obraz s živými květinami si můžete pověsit nejen do interiéru, ale i do exteriéru. Pokud si zasadíte sukulenty, péče o obraz není časově ani fyzicky náročná. "Stačí obraz sundat jednou za několik týdnů, polít, nechat přes noc stéct vodu a ráno ho můžeme opět zavěsit," dodává. A jak správně kytičky do obrazu zasadit? Dozvíte se ve videu.

Nestihli jste všechny rady a tipy na zkrášlení vaší zahrady? Podívejte si pořad Nová zahrada v našem bezplatném archivu.