Máme recept na nejlepší novoroční punč od Maxe Bolfa: Inspirujte se jeho zlepšovákem!

Kouzlo vánočních trhů či svátečních posezení jsme si pro pandemii koronavirusu nemohli vychutnat tak, jak jsme byli po minulé roky zvyklí. To však není důvod k tomu, abychom se vzdali toho, co se nám se zimním obdobím spojuje.

Svařené víno či horký punč jsou nápoje, kterými se v zimním období rád zahřeje každý dospělý. Pokud mezi ně patříte i vy, inspirujte se receptem na skvělý novoroční punč, který v rodině Maxe Bolfa, nesmí chybět v tomto chladném a sychravém počasí. Max totiž je rád u sporáku a vaření je jedním z jeho největších koníčků. Samozřejmě, pijí ho jen dospělí členové rodiny.

Potřebujeme:
voda
tři sáčky čaje (dle chuti)
hřebíček
třtinový cukr
celá skořice
červené víno
rum
griotka
2 pomeranče
citron

Postup:
0,7 l vody necháme sevřít se třemi sáčky čaje, 5 hřebíčky, 200 g třtinového cukru a rolí skořice. Přidáme 0,5 l červeného vína, 0,2 l rumu a 0,1 l griotky. Vymačkáme šťávu z 2 pomerančů a jednoho citronu. Stáhneme oheň a zahříváme asi 20 min. Nápoj by už neměl sevřít. Nakonec punč můžeme dosladit podle chuti.

Tagy: Max Bolf