Mišo Sabo využívá čas v karanténě smysluplně: Inspirujte se a začněte s TÍM i vy!

Porotce z Nákupních maniaček, ale hlavně rozhlasový a televizní moderátor Michal Sabo se v období koronakrízy rozhodl naplno věnovat svému koníčku. Nejenže je pro něj psychickou relaxací, ale je také nesmírně užitečný. O co jde?

Moderátor Mišo Sabo je mimo jiné známy i tím, že myslí velmi ekologicky. Separuje odpad, je odpůrcem jednorázových plastových nádobí, igelitek či brček, podporuje recyklovanou módu a angažuje se v dobrovolném úklidu v přírodě. Právě do této poslední činnosti se naplno pustil během aktuální koronakrízy. "Byl jsem během Velikonoc deset dní doma, tak jsem si říkal, že co budu dělat. Příroda a ekologie jsou mi nejblížší, tak jsem si řekl, že budu dělat to, co dělám i tak běžně, jen to budu dělat více," začal své vyprávění.

Na denní bázi sbírá odpadky a smetí podél Chorvatského ramene v bratislavské městské části Petržalka, kudy chodívá běhat. Jak sám říká, je poměrně běžné, že co jeden den posbírá, druhý den opět najde. Zdá se, že lidé jsou opravdu nepoučitelní a přírodu si neváží tak, jak by měly. Kromě běžného odpadu, jakým jsou nedopalky z cigaret, prázdné plechovky a plastové láhve od nápojů či obaly z bonbónů a sušenek, nachází i opravdové kuriozity. Při sklizni našel, například, žebřík, sedák z kola, pár kožených bot i s ponožkami nebo sprej proti pocení nohou.

Moderátora to umí opravdu rozčílit a proto vybízí i ostatní lidi, aby se k němu přidali. "Toto může dělat kdokoliv, kdykoliv. Deset minut denně, klidně i deset hodin. Ať se nacházíte kdekoliv na Slovensku nebo Česku, jsem si stoprocentně jistý, že tam je co sbírat a zároveň platí, že ten dobrý pocit setrvá," vzkázal. Jedním dechem dodává, že úklidem pomůžete nejen přírodě, ale v konečném důsledku i sami sobě. "Je to efektivní využití času, neboť ono v podstatě je to sport. Já jsem v životě neudělal tolik dřepů, jak dělám teď. Můj zadek mi děkuje," dodal se smíchem.

Tagy: Michal Sabo