Z jakého masa je nejlépe dělat trhané? Recept z pořadu Na chalupě vám poradí!

Trhané vepřové maso patří mezi velmi oblíbené pokrmy. Jeho příprava není těžká, ale musíte zvolit správné maso!

V pořadu Na chalupě se naučíte nejen množství nových receptů, ale také tipy, jak připravovat některé pokrmy. Trhané maso můžete připravit z hovězího či vepřového. 

Tentokrát to bude vepřové maso. A která část masa je nejlepší pro jeho přípravu? "Nejvhodnější je plec, je to přerostlé maso a my potřebujeme, aby se déle peklo a rozpadávalo se," prozradila Kateřina Jesenská v jedné z předešlých epizod Na chalupě. 

Před samotným pečením masa je však třeba jej na dostatek času odložit. Do soli a třtinového cukru na 12 až 24 hodin a pořádně zabalené do potravinové fólie. 

Suroviny na maso:

1,6 kg vepřového plece 

sůl, cukr

4 mrkve

4 cibule

3 petržel

velké hrušky

Příloha:

10 ks vařených brambor

250 g nivy

1 římský salát

4 PL majonézy

pepř, sůl

Celý recept najdete zde: 

Tagy: na chalupe