Z jakého masa je nejlépe dělat trhané? Recept z pořadu Na chalupě vám poradí!
V pořadu Na chalupě se naučíte nejen množství nových receptů, ale také tipy, jak připravovat některé pokrmy. Trhané maso můžete připravit z hovězího či vepřového.
Tentokrát to bude vepřové maso. A která část masa je nejlepší pro jeho přípravu? "Nejvhodnější je plec, je to přerostlé maso a my potřebujeme, aby se déle peklo a rozpadávalo se," prozradila Kateřina Jesenská v jedné z předešlých epizod Na chalupě.
Před samotným pečením masa je však třeba jej na dostatek času odložit. Do soli a třtinového cukru na 12 až 24 hodin a pořádně zabalené do potravinové fólie.
Suroviny na maso:
1,6 kg vepřového plece
sůl, cukr
4 mrkve
4 cibule
3 petržel
2 velké hrušky
Příloha:
10 ks vařených brambor
250 g nivy
1 římský salát
4 PL majonézy
pepř, sůl
Celý recept najdete zde: