Přítel na mobilu? Šéfkuchař Marek Ort rozdává rady o vaření přes telefon!

Marek Ort není šéfkuchařem nadarmo. Nejenže ho vaření baví, ale se jím i živí a navíc se ke sporáku postaví rád dobrovolně i doma. Aby toho nebylo málo, úřaduje přitom na telefonu.

Protože kvůli koronavirusu jsou mnozí především doma, musí častěji vařit a vymýšlet recepty. Někteří se v tom najdou, jiní se po pár dnech trápí, co zase vložit do hrnců. Marek Ort o tom ví své. Přestože ho vaření nejen baví, ale i živí, v poslední době má jaksi horkou linku. Kamarádem radí na telefonu. "Samozřejmě mi píší nebo volají kamarádi, že by chtěli poradit s nějakým receptem nebo nějakou kombinací, tak jim pomáhám," přiznal.

Naposledy poradil s vegetariánským jídlem. "Kamarád chtěl poradit, protože chtěl připravit brokolicové muffiny a ptal se mě, jaká omáčka se k tomu hodí. Odepsal jsem mu, že dobrá by byla dijonská s medem. Ta by se k tomu hodila. Tak doufám, že to i udělal," přiblížil Marek Ort.

Aktuálně je sezóna chřestu a když se chcete dozvědět zajímavý recept, kterým nic nezkazíte, inspirujte se tím od Marka Orta ve videu NAHORU.

Tagy: Marek Ort