Nechtěná změna v životě Zuzky Sabolové: Největší pýcha je nadobro pryč!

Jak si specialistka poradí?

Oblíbená specialistka z Mojí mámy Zuzka Sabolová má poslední týdny plné ruce práce. Do jejího života totiž přišla nechtěná změna, kvůli které má nyní zabitý veškerý svůj volný čas. Útulné bistro v centru Bratislavy, jehož byla donedávna spolumajitelkou, je totiž nyní minulostí. Známému gastro zařízení se přitom opravdu dařilo, čehož důkazem byly i věčně obsazené stoly během celého dne a skvělé reference u zákazníků. "Je to velmi nemilá změna. Měli jsme velmi pěkně nastaveno naše "dítě", které jsme si vytvořili. Bohužel jsme se nedohodli na dalším pokračování s nájemcem. Byli jsme nuceni skončit a zůstalo nám spoustu nápadů, nemluvě o inventáři, množství koření..." říká zklamaná Zuzka, která byla nucena dočasně odložit všechny věci do skladu, aby tam mohli počkat na své další využití.

Moja mama - Zuzka Sabolova Moja mama - Zuzka Sabolova Zdroj: Zuzka Sabolová vo svojom milovanom bistre

V tomto čase ale už specialistka intenzivně pracuje na shánění nových prostor, aby mohla se svými spolupracovníky opět pokračovat v misi - přinášet lidem skvělý gastronomický zážitek, jaký se na Slovensku jen tak lehce nevidí. Zatím to ale zůstane při dočasném gastro zařízení. "Přemýšlíme nad letním pop-upem v Bratislavě. Snažíme se najít buď otevřenou zahradu, nebo nějaké místo, abychom mohli alespoň v létě pokračovat v tom, co jsme začali v našem bistru," předestřel plány Zuzka.

​Základem by tedy byla opět lehká kuchyně. Klíčem k úspěchu budou rovněž příjemné večery ve společnosti zajímavých hostí. "Chodilo k nám mnoho umělců, malířů, nějaká ta inteligence a zejména lidé, kteří mají rádi dobré jídlo i víno. O tyto lidi nechceme přijít, a tak se zatím snažíme najít alespoň něco dočasné," pokračuje zkušená gastronómka. Když všechno vyjde podle plánů, lidé opět zažijí přímořskou Bratislavu během celého léta přímo pod nosem. Základem kuchyně totiž opět bude středomořská kuchyně, hodně mořských věcí, ryb a salátů, protože právě zde je Zuzka jako doma. "Doufáme, že od května do konce prázdnin nahradíme naše bistro takovým projektem," dodává Zuzka. My jí už teď držíme palce, aby mohlo i letos zažít přímořskou atmosféru v centru Bratislavy co nejvíce příznivců dobrého jídla a příjemné středomořské atmosféry.

Sledujte premiérovou epizodu Moje máma vaří lépe než tvoje dnes v 18:00 na JOJ Family!