Mámy a děti budou brzy vařit s Milanem Zimnýkovalem: Na co všechno se můžeme těšit?

Spoustu zábavy, receptů a k tomu alespoň 500 eur!

Na JOJ Family již brzy přichází zábavně-soutěžní pořad věnovaný všem maminkám, jejich dcerám a synům, kteří chtějí ukázat kuchařské dovednosti, rodinné vztahy a zároveň se přitom zabavit a vyhrát zajímavou finanční odměnu. V tento pořad není jen o vaření, ale především o rodině, zábavě a nečekaných situacích. Abychom vám co nejlépe přiblížili fungování celého pořadu Moje máma vaří lépe než tvoje, zeptali jsme se za vás nejpovolanější osoby, její moderátora Milana Zimnýkovala. Ten nám prozradil všechny podstatné informace, které musíte vědět!

Princip pořadu spočívá v boji mezi dvěma soupeřícími rodinami, z nichž vyhrát může jen jediná: "Setkají se dvě dvojice rodin, každá se skládá z matky a dítěte, syna nebo dcery, kteří proti sobě soutěží." Největším lákadlem pro někoho může být samotná výhra a další postup v soutěži po těžkých bojích, pro jiného zase spíše finanční odměna. "Výherce jde do dalšího kola a zejména získává 500 eur. To znamená, že když bude někdo úspěšný vícekrát, výhra se znásobuje," ozřejmuje moderátor. Soutěžící rodiny se budou mezi sebou lišit nejen svými schopnostmi, ale i vlastní kuchyní, kterou doma preferují. Právě to je další podstatný fakt, který může rozhodnout o výhře. "Důležité je, že se vybírá z pěti receptů, které rodina běžně doma dělá. Máma tedy na dálku ovládá své dítě, které připravuje jejich rodinný recept," vysvětluje s úsměvem Milan.

Důležité je připomenout, že tato pořadu je sice stejně o mámě, jako o dítěti, ale máma zde plní pouze poradní funkci a vaření zůstává výhradně na synovi či dceři. Proto je důležitá zejména jejich vzájemná komunikace. Tvůrci pořadu ale mysleli i na situace, kdy se synovi či dceři vymkne vaření z rukou. "V podstatě máma pomáhá jen pokyny a slovy, ale pokud bude třeba, aby zasáhla, po uplynutí určité doby stiskne knoflík a čas, který mají na přípravu, se zrychlí dvojnásobně. Tehdy může něco upravit, respektive jít po další ingredienci. To je ale až po určitém čase, kdy může jít "hasit" to, co syn nebo dcera domrvili," dodává oblíbený moderátor.