Zdena Studenková promluvila o kariéře v zahraničí: Pro TOTO stále žije na Slovensku!

Herecká stálice je několik desítek let stabilní členkou Činohry Slovenského národního divadla. Kromě toho si zahrála v množství filmů, inscenací či seriálů a tak se mnozí ptají, jak je možné, že s takovým talentem neodešla za kariérou do zámoří. Zdena Studenková má na to jednoduchou odpověď.

Zdena Studenková patří několik desítek let mezi nejlepší slovenské herečky. Je stabilní součástí Slovenského národního divadla a kromě desek, které znamenají svět si zahrála v bezpočtu filmů a inscenací. Kromě Slovenska si vybudovala úspěšnou kariéru i v Čechách, ale do vzdálenějších zemí se nikdy nehrnula. "Takovou nabídku, abych byla někde v zahraničí velmi daleko, jsem nedostala. To ani kdysi nebylo vůbec možné. Ale je pravda, že se mě mnozí lidé ptali, že proč jsem se nepřestěhovala do Prahy, protože v podstatě moje filmová kariéra tak nějak začala v té Praze," vysvětlila Studenková.

Život v jiné zemi si oblíbená herečka a hádačka z pořadu Inkognito ani nedokáže představit z jednoho hlavního důvodu. "Já jsem hluboce spjata s tímto prostředím. Nejsem Slovenka v tom pravém slova smyslu, že mě hory lákají. Je to prostě o tom, že jsem měla vždy mou maminku, která se o mě starala, která mě vychovala. Já si neumím představit, že bych zůstala někde v nějaké emigraci bez mých nejbližších přátel, protože i časem a věkem hlavně selektujete. Zůstane vám pouze taková hrstka lidí, které potřebujete, kterými se obklopíte, ale víte, že jsou to ti praví, kteří vám pomohou vždy, když vám je nejhůř," zhodnotila s úsměvem.