Být trapný je zábava: Juraj Šoko Tabaček umí zaujmout i bez nadávek, sexu a politiky!

Improvizace je druhé jméno pro Juraje.

Jedním z nejnovějších posil hádačskej sestavy Inkognita je skvělý komik, herec, otec dvou dětí a taky improvizátor Juraj Šoko Tabaček. Působí i na slovenské stand-up scéně a je jedním z nejvýraznějších umělců v této branži. V rámci seskupení 3T - Tři tvůrčí tvory improvizuje již přes 12 let. A přestože je dnes více než ostřílený, i jeho začátky byly nejisté. "Určitě to bylo mnohokrát trapné. Pokud někdo řekne, že to nezažil, tak podle mě lže. Trapnost jako veličinu mám moc rád a snažím se s ní zacházet. Pokud divákovi řeknete, že byl jsem trapný, ale vyhrabal jsem se z toho, víte si najít sympatie a lidé jsou pak méně kritičtí," tvrdí Šoko, který se na jednotlivé stand-upy v zásadě nepřipravuje.

Jako věčnému "dochádzeči" z domovské Žiliny se rodí největší věci v jeho hlavě těsně před vystoupením během jízdy autem do Bratislavy. "Kolem Považské Bystrice se to začne rýsovat a v Bratislavě buď mám názor, nebo mám zaděláno na průšvih," směje se ostřílený stand-upista. Své publikum však bere s maximální pokorou a snaží se do něj maximálně vcítit aniž by byl zbytečně za rozumbradu. Důležité jsou také jisté zásady, jimiž se řídí po celou svoji kariéru. "Snažím se nenadávat, nebýt sexistický a netahat do toho politiku. Když opustíme tyto berličky a tento humor projde, má šanci zasáhnout různé věkové kategorie," míní Šoko.

Do svých stand-upů nemíchá dokonce ani rodinu, ačkoli je součástí každodenních událostí, které jsou tou největší inspirací. "Na mém stand-upu lidí baví to, že říkám věci, které si umí snadno představit a vcítit se. Druhá věc je, že je překvapuji, jak řeším situace já. Fabuluju situace, které by lidi nenapadly, ale umí si představit, že i toto by se mohlo stát," prozrazuje Šoko recept na to, jak najednou vznikne z bizarního výsledku celkem vtipná věc. Juraj je důkazem toho, že nejen život, ale ani stand-upy nemusí mít svůj scénář, a přece vědí pobavit.

Sledujte Inkognito každou středu večer na JOJ Family!