Hod svišťom_Monika Hilmerová_upútavka

V kostýmu sviště i s ventilátorem!

Jak se natáčely upoutávky k seriálu Hoď svištěm?

V Tatrách se natáčely originální upoutávky k seriálu, který sledujte na obrazovkách JOJ Family každý pracovný den ve 23:00 hodin se svištěm v nadživotní velikosti. Takový kostým ušil tým kolem módní návrhářky a kostýmní výtvarnice Hanky ​​Převrátilové v rekordním čase - přibližně za dva týdny. Výroba takového kostýmu přitom trvá i více než měsíc.

Hraní v kostýmu sviště nebyla také žádná zábavka. Natáčení probíhalo až v 30-stupňových vedrech, přičemž ve velmi těžkém kostýmu bylo ještě tepleji. V náročném provlečení se tak musel skrývat zdatný sportovec, který ho dokázal unést a hýbat se v něm. V našem případě se do něj dobrovolně oblékl tanečník Tomáš Mojzes z taneční skupiny Jara Bekra. Tomáš měl co dělat, aby to ve "svišťovi" se svou fyzičkou zvládl a i když měl v kostýmu zabudovaný ventilátor, nejednou hrál pouze ve spodním prádle.

S upoutávkami pro nový seriál Hoď svištěm se tak jejich tvůrci opravdu vyhráli. Pro postavičku sviště vymysleli různé pohybové kreace, natáčení probíhalo nejen v Tatrách, ale i ve studiu. Jak to na natáčení vypadalo, sledujte v přiložené galerii.