Pan Xenón vám zaručí nesmrtelnost!

Stačí mu darovat půl milionu eur.

Sekta a sektářství zničilo život už nejednomu z nás. Dnešní případ pojednává o katastrofálním vydírání, fyzickém ubližování a sexuálním zneužívání ze strany pana jménem Xenón, který od svých oveček v dobrém i ve zlém přijímá nákladní dary - byty, domy, peníze. Tvrdí jim, že staví kořáb záchrany daleko v izraelské zemi. Ve skutečnosti - a po pravdě - si staví svůj vlastní luxusní hotel. Nákladní dary získané nebo vynucené od zaslepených oveček jsou v podstatě krádežemi. Majetek využívá pouze pro vlastní prospěch a životy členů jeho sekty jsou mu ukradené.

Jeden z členů se ale Xenonovým pochybným praktikám vzepřel a na soudu žádá zpět své peníze. Ve víře v nesmrtelný život totiž na "vůdce" přepsal motorest v hodnotě půl milionu eur. Teď už ví, že mu to věčnou existenci nepřinese.

Mimochodem, zdá se vám Xenonová tvář povědomá? Není to tím, že by se i vás snažil zlákat do své "rodiny". Žalovaného vůdce sekty hraje Igor Slovák, člen dua Aratron Aspis, které jste měli možnost vidět i v první sérii show Česko Slovensko má talent.

Jak ale dopadne dnešní skutečný případ? Podaří se u soudu dokázat, že pan Xenón je vlastně velká bezcharakterní svině a že se nesčetně ráz neopodstatněně obohatil? Sledujte Extrémně případy ve 20:20 hodin na JOJ Family.