Nejen krásná a sexy, ale také s dobrým srdcem: Odpadnete, jaké gesto udělala Diana Mórová!

Pandemie koronavirusu má negativní dopady na několik oblastí a výjimkou není ani kultura. Nejen samotní umělci, ale i pracovníci ze zákulisí či ze štábů nemohou pracovat už dlouhé měsíce. Mnozí si proto našli dočasné zaměstnání v jiných sférách nebo se rozhodli pomáhat při zmírňování dopadů pandemie.

Mezi umělce, kteří našli dočasné uplatnění ve zdravotnictví, patří i vynikající herečka Diana Mórová. Udělala krásné gesto a ve volném čase vypomáhá v nemocnici na Kramárech. Její kamarádce lékařce totiž vypadla sestřička, kterou zvykne zaskakoval v administrativních záležitostech. "Fyzicky chodím pomáhat do nemocnice. Moje kamarádka je Dagmar Kollárová, dětská pediatrička, a když mám volno, tak jí během týdne pomáhám. Ona má ambulanci a tam chodí malé dětičky na běžné kontroly nebo i pacienti, kteří jsou běžně nemocní. Já zakládám výsledky z krve do karty pacienta. A když přijdou dětičky na kontrolu, tak zapisuji váhu, výšku, měřím například i tlak a vše pozapisuju. Pomáhám jí hlavně proto, že ona nestíhá. Už jsem také telefon zvedala. Strašně mě to baví. Já jsem totiž i chtěla být lékařka," řekla herečka.

Kromě Diany Mórové se do pomoci druhým zapojily i další umělci. Například, duo Paci Pac dělá animátory v zařízení pro seniory, zpěvačka Anabela Mollová z kapely Fragile zas pracuje v mobilním odběrovém místě (MOM) na osm hodin denně. I mimo pandemie pomáhá dlouhá léta i více než 60 umělců, kteří jsou zapojeni v projektu Červený nos. Jako klauni těší děti v nemocnicích a seniory v domovech důchodců. Během pandemie dělají své představení prostřednictvím online platforem. Nuže, tomu se řekne mít srdce na správném místě!