Vilo Habo vzdal hold své obrovské konkurenci: Gabova kniha je ještě lepší než moje!

Co mají společného Habo a Gabo?

Spolu s pořadem 15 MIN. KUCHAŘ se vrátil i Gabo Kocák s ultrarychlým recepty, skvělými tipy na vaření a speciálními hosty. Jako prvního ve svém pořadu přivítal kuchařskou legendu, která zářila v pořadu Moje máma vaří lépe než tvoje. Vilo Habo nám představil svůj originální recept na vepřové kotletky se šalotkou, vlašskými ořechy a jablky. Oku lahodící lahůdku stihl dokonce připravit za šílených 12 minut. A přestože bylo toto vaření jiné, než na jaké je zvyklý z Mé mámy s Gabem jim to v kuchyni skvěle ladilo. "O Gabovi jsem slyšel jen z televize, sledoval jsem ho, je to dobrý kuchař. Má fantastické recepty, mám i jeho knihu už dva měsíce. Je zajímavá, lepší než ta moje," směje se Vilo.

Hvězda Mé mámy ale rozhodně nemá od Gabova stylu vaření daleko. "Také se snažím rychle vařit a spojovat ingredience tak, aby se to stihlo maximálně do 15-20 minut," říká Vilo. Tajemství jeho úspěchu spočívá ve vychytávkách, které používá ve všech receptech. "Nesmí tam být něco těžké, musí to mít nápad. Může to být například vepřová panenka s ořechovou omáčkou či kachní prsa s vínovou omáčkou. To jsou recepty, které se dají udělat za 15 minut," vysvětluje hvězda Mé mámy.

Jako každý správný kuchař, ani on se občas nevyhne různým kuchyňským katastrofám. "Před nedávnem jsem si například koupil maďarskou tarhoňu a dopadla katastrofou. Eva mě zvozila, co za lepidlo jsem to uvařil. Nakonec to šlo do koše, nebylo to jedlé," vzpomíná Vilo na úsměvnou příhodu. Přesto se ale Vilovi většina receptů vždy vydařila a spolu s Gabem jsou pro diváky obrovskou inspirací a nekonečnou studnicí originálních receptů.

Podívejte se na celou epizodu pořadu 15 MIN. KUCHAŘ v našem bezplatném archivu!