Tomáš Matonoha skončil v nemocnici! Dohnal ho tam COVID-19 a nedostatek práce!

Kvůli šíření viru SARS-CoV-2 alias koronavirusu přišel dvakrát o dohodnutou práci, a tak se rozhodl, že zúročí své zkušenosti sanitáře. Nastoupil proto do nemocnice. Herec Tomáš Matonoha pracoval jako pomocná síla v jedné moravské nemocnici.

Tomáš Matonoha před 30 lety pracoval jako sanitář. "Chtěl jsem nastoupit do nemocnice, kde jsem kdysi pracoval, ale tam není tak kritický stav ve smyslu, že tam chybějí zaměstnanci nebo jsou na hraně. V podstatě je to takové překlenovací období, než toto pomine," přiznal herec.

Jelikož se za těch 30 let se hodně toho změnilo, tak Tomáš Matonoha nemohl nastoupit jako sanitář. Kdyby ale chtěl, musel by mít sanitární kurz. "Například dělám takovou krásnou relaxační činnost, že po areálu na různá oddělení rozvážím materiály. A mohu potvrdit, že nejčastěji jezdím na infekční, kde je to shon," prozradil. Herec přiznal, že nemusí mít na sobě ochranný oděv jak má nemocniční personál. Tomáš Matonoha totiž nepřichází do styku s nakaženými pacienty, ti jsou na speciálním oddělení, kde jsou přísná pravidla.

Prací herec podle svých slov zabil několik much jednou ranou. Zaprvé vyslechl výzvu, že lidé mohou nemocným pomoci, zadruhé si také chtěl udělat vlastní obraz o celé situaci. "Tak jsem si řekl, že se alespoň já sám na vlastní oči podívám, jak to opravdu je. Protože se rád řídím tím, co sám vidím a slyším. Ne tím, co mi někdo mele do hlavy," dodal. Ačkoliv ho tato práce baví, tak by ji za uměleckou činnost nevyměnil, a to z finančních důvodů.

Zdroj: Facebook/Tomáš Matonoha