Přinášejí naději, odvahu a statečnost: TOTO jsou barvy roku 2021, které vám nesmí chybět!

Svět módy, kosmetiky a designu na konci roku vždy s napětím očekává, která barva se stane na příštích 12 měsíců tou nejlepší. Rok co rok ji na základě vnitřních analýz určuje společnost Pantone a ze dne na den jí přischne celospolečensky nejvýznamnější úkol.

Společnost Pantone vybírá barvu roku již neuvěřitelných 21 let a ovlivňuje tak rozhodnutí o vývoji a koupi produktů v mnoha odvětvích včetně módy, bytového designu, průmyslového designu, kosmetiky či obalů a grafického designu. Proces výběru barvy roku vyžaduje důkladné zvážení a analýzu trendů. Aby odborníci dokázali vybrat vhodnou barvu, tým specialistů neustále hledá nové barevné vlivy. To zahrnuje zábavní průmysl, filmy, cestování, umělecké sbírky, módu, design, turistické destinace, životní styl či socioekonomické podmínky. Vlivy však mohou pocházet i z nových technologií, materiálů, struktur nebo efektů, které mají vliv na barvu. Odborníci z tohoto institutu pro rok 2021 posadili na piedestal hned dva odstíny a to 17-5104 Ultimate Gray (šedá) a 13-0647 Illuminating (zářivá žlutá).

Ačkoliv společnost standardně vybírá pouze jednu barvu, pro manželství těchto dvou odstínů se rozhodli hned z několika důvodů. Tato barevný kombinace podle nich přináší poselství naděje a síly, které je povznášející a trvanlivé. Ultimate Grey a Illuminating jsou dvě nezávislé barvy, které zdůrazňují, jak se dokáží doplňovat navzdory své odlišnosti. "Spojení klasické šedé se zářivou žlutou vyjadřuje pozitivitu, která je podpořena silou a statečností. Praktická, zároveň hřejivá a optimistická, to je barevná kombinace, která nám dodává odolnost a naději. Musíme se cítit povzbuzeni a povznesení, to je pro lidskou duši nezbytné," vysvětlila výkonná ředitelka Institutu Pantone Leatrice Eiseman.

Tyto dvě barvy hovoří o příslibu něčeho slunečního a přátelského. Dodávají nám naději a odvahu. Zatímco žlutá je veselá, hřejivá a prosáklá sluneční energií, šedá je symbolem pevnosti, spolehlivosti a věčnosti. Šedá se nachází na přírodních prvcích, jejichž zvětralý povrch zdůrazňuje schopnost obstát i ve zkoušce času i nepřízně. Kombinace těchto dvou odstínů je nesmírně zajímavá a určitě velmi dobře využitelná ať už v módě, kosmetice nebo interiérovém designu. Inspiraci, jak ji nosit či použít ve vašem bydlení, najdete v galerii!