Karolína Chomisteková reaguje na drsné komentáře na Facebooku: TOTO vzkázala hejterům!

Říká se, že sto lidí, sto chutí. Každému z nás se líbí něco jiného a v tom spočívá životní rozmanitost. Ačkoli všichni máme právo na svůj názor, pravdou je, že hejt není názor. Nuž, a právě s hejterskými komentáři se po finále Miss Slovensko 2019 jakoby roztrhl pytel.

Finalistky Miss Slovensko každý rok vybírá ze stovek dívek odborná porota. Kritérií, na základě kterých vyberou dvanáct nejlepších, je hned několik. Ani zdaleka to totiž není jen krása, jak si myslí většina lidí. Finalistky Miss Slovensko musí být komunikativní, zdravě sebevědomé, ale zároveň mít v sobě pokoru. Nesmí se stydět, měly by mít příjemné vystupování či ovládat cizí jazyky. Porota totiž musí myslet na to, že vítězka bude Slovensko reprezentovat v zahraničí a také na základě ní si v cizině udělají na nás názor. Proto krása rozhodně nestačí. Komentáře v duchu, že po ulici chodí hezčí dívky než jsou finalistky, tedy určitě není na místě. Kniha se totiž nikdy nesoudí podle obalu a zatím ještě nikdo nevynalezl způsob, jak z několika fotek blíže poznáte člověka a něco se o něm dozvíte.

Víťazky Miss Slovensko 2019 zľava Zdroj: Miss Slovensko

Nenávistné komentáře si na sociálních sítích všimla i ředitelka soutěže Miss Slovensko Karolína Chomisteková. Z hejterů si však těžkou hlavu nedělá. Uvědomuje si totiž, že anonymita internetu je přímo živnou půdou pro nespokojené lidé. "Lidé jsou různí. Konstruktivní kritika je správná, je dobrá, když vás posune někde jinde. Ale pak jsou samozřejmě lidé, kteří jsou nespokojeni sami se sebou a mají potřebu nějak zkazit radost tomu druhému. A toto je smutné. Ale podle mě si to vůbec netřeba připouštět, protože lidé, které máte ve svém okolí a mají vás opravdu rádi, jsou upřímní k vám a řeknou vám věci, které nejsou vždy hezké. Ono to není o tom, abych stále někoho chválil, přetvařoval se, protože ho to nikam neposune. Já mám ráda konstruktivní kritiku," zhodnotila Chomisteková. Možná bychom se mohli naučit více respektovat, pokud má někdo jiný názor než my. Více empatie, soucitu a pochopení by nám jako národu neškodilo.