režisér Braňo Mišík

Režisér Braňo Mišík stál u zrodu seriálu ZOO: Jak vznikl a čím vás zaujme?

Více prozradil v rozhovoru.

Braňo Mišík, režisér seriálu ZOO, který na obrazovkách JOJ Family uvidíte v pátek a sobotu večer, stál u zrodu projektu od samotného nápadu a nám prozradil i to, jak myšlenka na tento seriál vznikla. "Nápad přišel od týmu scénáristů, kteří přinesli i seriál Divoké koně. Ta naše spolupráce probíhá tak, že přijdou za mnou s tím, co by chtěli dělat, pak se bavíme o tom, co se dá a co ne. Takhle to u nás funguje. Od projektu ke projektu jsme zaběhnutí," říká o spolupráci se scenáristickým týmem kreativní producenkty Danice Hričové.

Celkem se jim podařilo vytvořit opravdu působivý projekt, který přinese nejen nové hrdiny a zápletky, ale i mimořádně atraktivní prostředí a krásné záběry. "Ten seriál je výjimečný v tom, že má mnohé atributy dobrodružného filmu. Odehrává se v Africe i mezi zvířaty v zoologické zahradě. Dát toto dohromady v časových podmínkách seriálu není jednoduché. U koní jsme se naučili dělat v krátkém čase relativně těžké situace se zvířaty i s herci," prozrazuje Braňo.

Natáčení bylo náročné nejen z hlediska času a organizace, ale jako režisér se musel denně potýkat se zvířaty, která byla sice vycvičena, ale ne vždy ochotna hrát podle jeho představ. Proč si téměř vždy volí náročné projekty? "Pro mě je nejhorší, když člověk zaběhne do toho, co umí a co je rutinní. To je pro mě náročnější a únavnější než dělat ty těžké věci. Člověk by měl být stále na cestě, když tvoří věci a neměl by se spokojit jen s tím, co ví, jinak zůstane stát," dodává Mišík