Chytlavý duet Ondreje Kandráče a Davida Keya nedostanete z hlavy: TOTO musíte slyšet!

Je muzikant tělem i duší a tak ho nezastaví ani žádné koronavírusové omezení. Zatímco se Ondrej Kandráč bude moci s kapelou opět postavit na pódium, čas si krátí přípravou nového repertoáru. Po sérii písní, které nahrál s Kandráčovcami, přijal nabídku na společný duet od o generaci mladšího zpěváka Davida Keya. Výsledkem je doslova energická bomba!

Poslední měsíce všichni zažíváme opravdu náročné a nepříliš pozitivně časy. S nadějí, že do našich srdcí vlijí trošku optimismu, přicházejí ostřílený muzikant Ondrej Kandráč s mladým a nadějným zpěvákem Davidem Keyem. Společně totiž vytvořili duet s doslova kouzelným názvem Abraka Dabraka. "Přesně o to nám šlo. V současné, nejen pro muzikanty nelehké době, jsme chtěli lidem přičarovat dobrou náladu a odpoutat je od starostí, které nás všechny sužují. I proto jsme skladbu nazvali Abraka Dabraka," vysvětluje nová tvář slovenské populární hudby David Key. Speciální atmosféru skladbě dodávají sboristky Klaudia Škorvánková a Agáta Kováčiková.

Přestože je píseň mimořádně veselá a má obrovský hitový potenciál, do textu vložil Vlado Puchala silné poselství. "Je o tom, za co jsme zodpovědní sami a co s námi dělá život. Zakomponoval jsem tam také mládí a dravost kluka, který prohlašuje, že jsme takoví, jací jsme, ale zvládneme to po svém. Nová generace vždy přichází s tím, že udělá svět lepším. A zčásti se jim to podaří, už jen tím, že do něj vstoupí se svými sny a ideály. I, když je život obejmě, ideály jim zůstanou jako memento," vysvětluje textař Vlado Puchala a pokračuje. "V první řadě je to však svěží písnička, která chce probouzet v lidech život, energii, vůli zdolat překážky, přijmout se takový, jaký jsem a zůstat v myšlení i řízení svobodný," dodal.

Videoklip k písničce Abraka Dabraka se natáčel v čarokrásném prostředí Bojnického zámku a v okolní přírodě. "Pro mě byl pohádkou už proces nahrávání skladby a následně i videoklipu. Skvělé bylo, že jsme filmovali v mých rodných Bojnicích, takže jsem do komparsu obsadil mnoha kamarádů. Dokonce i maminku ze které jsem udělal kuchařku, která cukří buchty," směje se David. Mihne se zde také několik známých osobností, například módní návrhářky Andrea Kořenová a Natasha Azari, které pro účinkující zhotovili kostýmy. "Skvělá byla také moje rodačka, moderátorka Sonička Skoncová jako prodavačka perníčků," těší se zpěvák. "Speciální radost ale mám, že Ondro s sebou přinesl i své děti Emušku a Ondru. Oba jsou perfektní, neskutečně jsem si je oblíbil a jasně, že i oni jsou v klipu," vzpomíná David.

Spokojenost neskrývá ani Ondrej Kandráč. "Celé nahrávání jsme si i s dětmi moc užili. Absolutně jsem to nevnímal jako práci. Stihli jsme si užít Bojnice, okolní přírodu, zámek, lázně, zoologickou zahradu a večer s přáteli i vinný dvůr," prozrazuje a věří, že dobrá nálada, která vládla během filmování, se promítla i do atmosféry klipu. "Je to velmi chytlavá pecka. Vytvořili jsme malé, ale skvostné hudební dílko. Moc se těším a věřím, že si tu skladbu budou všichni zpívat s námi," naděje se úspěšný muzikant.

Zajímavé je i spojení Ondřeje a zpěváka, který tvoří hudbu v úplně jiném stylu a žánru. "A proč ne? Vždy mě bavilo propojovat světy, které jsou navenek neslučitelné. David je zpěvák jiného žánru, ale také kluk nezatížený předsudky, jehož mládí a dravost je pro mě inspirující. A to i přesto, že já sám, se ještě necítím starý," dodal Kandráč se smíchem. Spolupráci si pochvaluje i David. "Pro mě zas bylo fascinující sledovat, jak Ondra lidé milují. Už to, že jim při náhodném setkání na ulici odpoví na pozdrav, jim vykouzlí úsměv na tváři a udělá pěkný den. Tento obrázek slušného a pokorného člověka a jeho přístupu k fanouškům, si určitě zapamatuji, jak svůj manuál na cestu k úspěchu," uzavřel.