V úspěšném seriálu Hranice ztvárňuje postavu Mikity Chrabrenka sympatický herec Ladislav Ladomirjak. Ten je však skvělý nejen před kamerou či na divadelních prknech, ale také před mikrofonem. Aktivně se totiž věnuje i zpěvu a jeho skladby jsou úžasným životabudičem!

Neodmyslitelnou součástí seriálu Hranica je i rodina Nebelvírů, která má pod palcem Zorkin pašerácký byznys na ukrajinské straně. Energické kšeftáře ztvárňují herci z prešovského Divadla Alexandra Duchnoviča - Jevgenij Libezňuk, Ludmila Lukačíková Kozmenko, Vladimír Roháč a Ladislav Ladomirjak. Jelikož na prknech, která znamenají svět, hrají všechna představení v rusínském či v ukrajinském jazyce, není divu, že v seriálu absolutně bodují.

Zajímavostí však je, že představitel staršího syna z rodu Nebelvírů, Ladislav Ladomirjak se kromě herectví aktivně věnuje i muzice. Od roku 2015 má vlastní skupinu s názvem Rusnack´s, se kterou se snaží zmodernizovat tradiční rusínské lidovky a dostat je tak do široké veřejnosti. „Předtím jsem měl ještě jednu kapelu s názvem Odtud-potud a to jsme hráli punk. Když jsem z ní odešel, tak delší dobu jsem si pohrával s myšlenkou udělat kapelu, která by začala předělávat rusínské lidové písně, ale jinou cestou na jakou jsou lidé zvyklí. Nebyla by to typická zábavová-svatební kapela, ale něco modernějšího, tanečnějšího, co by se více přiblížilo k mladým lidem a přilákalo je to zpět ke kořenům a tradicím. S touto myšlenkou jsem zašel za mým kamarádem Jankem Uhriňák, o kterém jsem věděl, že je vynikající bubeník. Slovo dalo slovo a do tohoto seskupení stáhl vynikající hudebníky,“ řekl Ladomirjak.

Kapela začínala ve složení Igor Polorecký (kytara), Janko Uhriňák (bicí), Matúš Bačinský (baskytara), Janko Lazorík (saxofon) a Ladislav Ladomirjak (zpěv). „Po čase od nás odešel kytarista Igor a přišel Miloš Humeník a stal se nedílnou součástí kapely, protože dělá neuvěřitelné aranže skladeb. A letos jsme přibrali do kapely dalšího člena, kterým je Michal Bálik a má na starosti klávesy,“ doplnil představitel seriálového Mikitu. Skupina má v portfoliu známé skladby jako A čijí to chýše či Ivanku Ivanku a mají za sebou již řadu muzikantských zkušeností. „Momentálně připravujeme naše první CD, které bychom chtěli vypustit do světa už letos. Doufám, že to konečně vyjde. Máme za sebou už spoustu koncertů a také spoluprací s vynikajícími muzikanty a těšíme se i na další,“ dodal s úsměvem.

Sledujte seriál Hranice v pondělí, ve středu a v pátek ve 20:35 na JOJce!

Tagy: Hranica

Sledujeme sociální sítě