Úspěšný seriál Hranica se odehrává na slovensko-ukrajinském pohraničí ve fiktivní vesničce Krivé, kde téměř všechny živí pašerácký byznys. Tvůrci ale tvrdí, že najít se v něm může každý Slovák bez ohledu na to, v jakém kraji žije. Lidé se svými dobrými i špatnými vlastnostmi jsou totiž všude stejní.

Hranice je vůbec první seriál, který se odehrává v prostředí pašeráků a mnohé jistě zajímá, proč jsme se pustili právě do tohoto netradičního tématu. Důvodů je hned několik. „Hledali jsme seriál, který by dokázal zabavit slovenského diváka takříkajíc všeho druhu, z města, i z vesnice a abychom mu uměli této zábavy dodat i pořádně velkou porci. Náš divák je zvyklý na seriály, vysílané vícekrát týdně a Hranice to splňuje, přičemž oproti jiným seriálům má také přívlastky rodinný a komediální. V zemi původu v Chorvatsku byl původní seriál Na granici před pár lety opravdový trhák. Je to kombinace vynikající hlavní zápletky pašeráků s policajty a velmi pestré palety často velmi zábavných seriálových postav,“ vysvětlil kreativní producent Hranice, Stano Guštafík.

Aby byl seriál co nejautentičtější, tvůrci do něj obsadili osm ostřílených herců z prešovského Divadla Alexandra Duchnoviče. To má ve svém repertoáru výlučně hry v rusínském a v ukrajinském jazyce a má ve světě kultury výborné jméno. „Do seriálu Hranice jsme pro autentičnost chtěli obsadit i herce, kterým je prostředí východního Slovenska i slovensko-ukrajinského pohraničí blízké. Věděli jsme, že Divadlo Alexandra Duchnoviče v Prešově má výborné renomé, proto jsme zalovili v jejich řadách. Na castingu nás okouzlili svým temperamentem a energií," prozradil Guštafík. Rodinu Chrabrenkovců ztvárňují Jevgenij Libezňuk, Ludmila Lukačíková Kosmenko, Ladislav Ladomirjak a Vladimír Roháč. , kterou vezme do rukou Vasil Rusiňák.

Hranica - Chrabrenkovci Zdroj: TV JOJ

Sledujte seriál Hranice každé pondělí, středu a pátek ve 20:35 na JOJce!

Tagy: Hranica

Sledujeme sociální sítě